Cookie Consent by TermsFeed Opptak og presentasjoner fra webinaret Hvordan ta imot nye innbyggere? - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Opptak og presentasjoner fra webinaret Hvordan ta imot nye innbyggere?

Her kan dere se opptaket fra webinaret den 21. april, samt finne presentasjoner og andre relevante dokumenter.

Med strømmen av flyktninger som nå kommer fra Ukraina, venter Nordland å ta i mot minst 2 700 nye innbyggere i 2022. Nordland fylkeskommune har i en tiårsperiode arbeidet med tilflytting og rekruttering av utenlandsk arbeidskraft i kommunene. Nesna, Herøy og Hadsel er noen av kommunene som har arbeidet mye med å ta imot flyktninger og arbeidsinnvandrere. Hva har de lært? I dette opptaket kan dere se dem dele sine erfaringer. I tillegg forteller en frivillig i Vågan om arbeidet de har gjort der med Velkomsten i Vågan.

Målet med webinaret har vært å dele erfaringer fra tilflyttingsprosjektet som kan være nyttige å ha med seg i den situasjonen vi er i nå. Dessuten vil webinaret legge grunnlaget for tre regionale fysiske konferanser om tilflytting og rekruttering i juni (2. juni i Mo i Rana, 8. juni på Sortland og 15. juni i Bodø). Sett av dagene!

Målgruppene har vært kommunene – flyktningetat, folkehelsekoordinatorer, voksenopplæring, planleggere, enhetsledere, politikere og alle andre som jobber med samfunnsutvikling i kommunene.

Innledningene i opptaket

Webinar 21.04.2022 – OneDrive (sharepoint.com) 

Hvordan ta imot nye innbyggere?

Linda Helén Haukland, fylkesråd for plan og næring, Nordland fylkeskommune

Mangeårig satsing på innvandring - har vi lært noe?

Hanne Davidsen, ordfører Nesna kommune - presentasjon

Elbjørg Larsen, ordfører Herøy kommune og Jelena Budesa, daglig leder Herøy frivilligsentral

Vegard Steingrimsen, enhetsleder flyktningtjenesten Hadsel kommune

Velkomsten i Vågan – et sted å møtes

Torgeir Selboe, frivillig og leder av Refugees welcome to Vågan

Oppsummering av erfaringer og tiltak fra tilflyttingsprosjektet og pilotkommuneprosjektet

Kirsten Springer Hasvoll, tidligere prosjektleder i tilflyttingsprosjektet i Nordland fylkeskommune - presentasjon (PDF, 88 kB)

Brosjyre Tilflytting vår 2018 (PDF, 9 MB)

Rapport pilotkommuneprosjektet - FT-sak (PDF, 3 MB)

FT-sak 119-2020 Rapport pilotkommuneprosjektet - tilflytting og rekruttering fra utlandet - erfaringer og anbefalinger (PDF, 487 kB)

PRAKTISK HÅNDBOK WALK & TALK I BODØ 2021 (PDF, 861 kB)