Cookie Consent by TermsFeed Partnerskap – for framtidens Nordland. - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Partnerskap – for framtidens Nordland.

10 personer på plen med grønn skog i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeEt bredt partnerskap for ung inkludering ble etablert i dag. Nordland fylkeskommune

Et nytt partnerskap for å styrke arbeidet med ung inkludering ble i dag etablert. -En historisk dag, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

I partnerskapet som skal jobbe for det strategiske arbeidet knyttet til ung inkludering, inngår Statsforvalteren, NAV, KS, Helse Nord og Nordlandsforskning.

-Nordland fylkeskommune har vært pådriver for å få dette på plass, nettopp som en del av arbeidet med ung inkludering, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Bredt samarbeid skal gi effekt

Fylkesrådslederen poengterer at partnerskapet skal gi effekter, og skal konkretiseres inn i arbeidet som følger en vedtatt handlingsplan.

-Nettopp fordi vi nå er i gang med å sette handlingsplanen ut i live, så vil et så bredt sammensatt partnerskap gi en økt effekt. Dette handler om alle de ungdommene som lever i utenforskap. Samfunnet trenger at vi inkluderer alle. Og den enkelte ungdom eller unge voksne som trenger hjelp til å ta del i samfunnet, skal få det, understreker Eide.

Partnerskap for inkludering

Handlingsplanen for ung inkludering er vedtatt av Nordland fylkesting, og det er satt av nærmere 50 millioner kroner de neste fire årene til konkrete prosjekter.

-Sammen skal vi klare dette. Det er ikke lette å nå alle disse ungdommene som faller utenfor. Det er sammensatte utfordringer. Men nettopp derfor er det så viktig av vi har opprettet dette partnerskapet, avslutter fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.