Lokalprodusert medisterpølser
Bodil Pedersen
Kompetansenettverkene for lokalmat arrangerer kurs over hele landet og i alle bransjer (mat- og drikke). De har flere ulike kursopplegg, og derfor finner produsenter kurs som passer enten de er nybegynnere eller mer erfarne.
Et annet populært tilbud er Besøksordningen der produsenter får gratis veiledning tilpasset utfordringen de beskriver (inntil 20 timer veiledning med fagperson).
Agenda:
- Velkommen ved Vigdis Nilsen, Troms fylkeskommune
- Orientering om Kompetansenettverket for lokalmat i nord ved Kine Skogås Fristad, Prosjektleder Kompetansenettverk lokalmat nord
- Kompetansenettverket ønsker innspill til videre satsing og løft for lokalmaten i nord
Kompetansenettverkene for lokalmat med fem regioner ble etablert i 2001, som en del av Verdiskapingsprogrammet for mat. Hver region koordineres av respektive fylkeskommuner og egne styringsgrupper. Ordningen er finansiert over Landbrukets utviklingsfond, og fastsettes i de årlige Jordbruksforhandlingene.
Kompetansenettverkene skal bidra til økt lokal verdiskaping over hele landet og at større verdier blir igjen i primærleddet. Mer produktmangfold, en levende matkultur, mat med kvalitet og mat som er trygg.
Troms fylkeskommune har ansvar for Kompetansenetteverk lokalmat i nord med NIBIO Tromsø som regional aktør. Kompetansenettverket for lokalmat i nord dekker fylkene Nordland, Troms og Finnmark.
Faglig råd for kompetansenettverket består av representanter fra næring, fylkeskommuner, Innovasjon Norge og Statsforvalterne.
Bli med på seminar og bidra til flere etableringer og utvikling av lokalmatmarkedet.
Trykk her for påmelding