Cookie Consent by TermsFeed Kurs for lærebedrifter - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kurs for lærebedrifter

Nordland fylkeskommune tilbyr kurs for lærebedrifter. Det ene er et nettbasert e-læringskurs som er obligatorisk for alle nye lærebedrifter og faglig ledere. Det samme e-læringskurset skal gjennomføres som innledning til andre kurs,  enten 2-dagers fysisk kurs for instruktør og faglig leder i lærebedrifter, eller kurs på teams.

Registrer deg og finn kurs her

2 dagers instruktør og faglig lederkurs

Målet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende kunnskaper om fagopplæring og emner knyttet til opplæring av lærlinger/lærekandidater. Kursdeltakerne får innføring i bruk av læreplan og basisforståelse av læring, instruksjon, kommunikasjon, vurdering, og motivasjon.

 Kurset er gratis, og vi spanderer lunsj. Nedenfor er oversikt over kursene for 2024/2025. Du melder deg på ønsket kurs på lenken ovenfor. 

 

Kompetansepakker fra Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet har laget to kompetansepakker for lærebedrifter. Den ene er komprimert og oppsummerer viktige momenter i læreplaner, opplæring og vurdering. 

Den andre er mer utdypende, og består av 6 moduler. Denne kan man gjennomføre felles i bedriften, eller hver for seg i eget tempo. Vi anbefaler lærebedrifter å ta kompetansepakken over en periode, og flere i bedriften sammen. Ved å sette av tid og rom til felles gjennomgang, vil man lettere kunne gjøre refleksjoner og diskutere hvordan opplæringen fungerer i egen bedrift. 

Ta kompetansepakken

Kompetansebehov i din bedrift eller bransje

Har du innspill til fylkeskommunen på kompetansebehov i lærebedrifter? Vi er i kontinuerlig prosess for å utvikle vår kursportefølje. Her kan du melde inn tema du mener vi bør tilby kurs innen. 

Meld inn kompetansebehov