Cookie Consent by TermsFeed Kurs for lærebedrifter - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kurs for lærebedrifter

Nordland fylkeskommune tilbyr to kurs for lærebedrifter. Det ene er et nettbasert e-læringskurs som er obligatorisk for alle nye lærebedrifter og faglig ledere. Det samme e-læringskurset skal gjennomføres som innledning til det andre kurset vårt, et 2-dagers for instruktør og faglig leder i lærebedrifter.

Ta e-læringskurs her

2-dagers instruktør og faglig lederkurs

Målet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende kunnskaper om fagopplæring og emner knyttet til opplæring av lærlinger/lærekandidater. Kursdeltakerne får en innføring i sentrale yrkespedagogiske prinsipper og basisforståelse av læring, instruksjon, kommunikasjon, vurdering, og motivasjon.

Kursene er gratis.

Oversikt og påmelding til instruktør og faglig lederkurs  

Kompetansepakke fra Utdanningsdirektoratet

Denne kan man gjennomføre felles i bedriften, eller hver for seg i eget tempo. Kompetansepakken består av 6 moduler, og vi anbefaler å ta kompetansepakken over en periode, og flere i bedriften sammen. Ved å sette av tid og rom til felles gjennomgang, vil man lettere kunne gjøre refleksjoner og diskutere hvordan opplæringen fungerer i egen bedrift. 

Ta kompetansepakken

Kompetansebehov i din bedrift eller bransje

Har du innspill til fylkeskommunen på kompetansebehov i lærebedrifter? Vi er i kontinuerlig prosess for å utvikle vår kursportefølje. Her kan du melde inn tema du mener vi bør tilby kurs innen. 

Meld inn kompetansebehov

Nye læreplaner i bedrift fra 2022

Fra høsten 2022 innføres nye læreplaner for opplæring i bedrift. Du kan lese om hva det innebærer og vårt kurstilbud i forbindelse med nye læreplaner her.