Cookie Consent by TermsFeed Oppfølgingstjenesten - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Oppfølgingstjenesten

Oppfølgingstjenesten (OT) er en gratis lovpålagt tjeneste for ungdom som har rett til videregående opplæring, men som ikke har skoleplass eller arbeid. OT hjelper til med å finne ut hvilke muligheter som er aktuelle for den enkelte.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Hvem kan få hjelp?

Du som er mellom 15 og 21 år og som har rett til videregående opplæring, men som

  • ikke har søkt videregående skole eller læreplass
  • ikke har tatt imot tildelt skole- eller læreplass
  • har avbrutt opplæringen før den er ferdig
  • ikke er i arbeid
  • har tapt opplæringsretten på grunn av bortvisning eller ved heving av lærekontrakt/opplæringskontrakt

Hva kan du få hjelp med?

Oppfølgingstjenesten skal hjelpe deg med å formidle tilbud om opplæring, arbeid eller kompetansefremmende tiltak, eventuelt en kombinasjon av disse. Opplæringen skal så langt som mulig føre til studiekompetanse, yrkeskompetanse eller grunnkompetanse.

Alle skolene skal ha ansatte som har spesielt ansvar for å ivareta målgruppen og oppgaver i oppfølgingstjenesten. I tillegg til tverrfaglig samarbeid internt, skal oppfølgingstjenesten sikre tverrfaglig samarbeid mellom kommuner, fylkeskommunale og statlige instanser, og formidle og samordne tilbud for ulike instanser. Gjennom samarbeid med grunnskole, lærebedrifter og internt i tjenesten, skal oppfølgingstjenesten bistå i arbeidet med å redusere frafall.

Kontakt

Du kan selvsagt ta direkte kontakt med oppfølgingstjenesten. Kontaktinformasjon finner du på skolens egen nettside. Trykk her for å komme til oversikten over nettsidene til de videregående skolene i Nordland.