Cookie Consent by TermsFeed 16,5 kilometer ny asfalt i Salten - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

16,5 kilometer ny asfalt i Salten

16,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Salten i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Portrett av kvinne i stripete t-skjorte - Klikk for stort bildeMarianne Dobak Kvensjø Nordland fylkeskommune

I Nordland får 100 kilometer fylkesveg ny asfalt i år, 16,5 kilometer av disse er i Salten. Totalt blir det brukt rett i underkant av 200 millioner kroner på asfaltering av fylkesvegene i 2024.

– Stor prisvekst de siste årene gjør at vi får vesentlig mindre for pengene nå enn for få år siden. Vi har likevel klart å finne rom for å asfaltere 100 kilometer, understreker fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø.

 

Bodø, Gildeskål, Meløy og Beiarn

Mange av vegene som asfalteres i år, er fortsettelse på strekninger som ble påbegynt i fjor.

– Det blir gjort et betydelig løft på fylkesveg 17 mellom Fjell og Åseli. Men det blir også asfaltert 3,5 kilometer fra Storjord og opp på Beiarfjellet, samt 5,5 kilometer på fylkesveg 17 i Gildeskål og Meløy, påpeker fylkesråd Kvensjø.

Portrett av Bjørn LArsen - Klikk for stort bildeFylkesråd Bjørn Larsen vil vedlikeholde fylkesvegene for å gi gode forhold for næringstransport. Thor-Wiggo Skille

 

Fra kyst til marked

Også fylkesråd Bjørn Larsen er fornøyd med at man har klart å øke asfaltbudsjettet betydelig.

– Det er særlig viktig for næringsveiene våre. Som kjent går det store mengder fisk fra kysten og til de europeiske markedene. Hver eneste fisk som kjøres ut fra Nordland starter ferden sin på en fylkesveg. Da er det selvsagt viktig at standarden på vegene ikke er til hinder for den enorme verdiskapningen som skjer i Nordland, sier fylkesråd Larsen.

 

Vil minske etterslepet

Fylkesråd for finans og organisasjon, Anette Amalie Åbodsvik Bang, påpeker at i stramme budsjetter, er det uansett viktig å prioritere vedlikehold av fylkesvegene.

Portrett av smilende kvinne foran rød vegg. - Klikk for stort bildeAnette Amalie Åbodsvik Bang er fornøyd med at fylkesrådet har klart å øke asfalt-budsjettet. Thor-Wiggo Skille

– Behovet er stort. Vi ser at vegene i hele Nordland har fått betydelig medfart av telen og teleløsningen i vår. Etterslepet på vedlikehold er stort. Vi må gjøre det vi økonomisk makter for å ta inn noe av dette etterslepet, sier Bang.

 

– Vær tålmodig

Det vil i sommer også pågå forarbeid for asfaltsesongen til neste år. Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø maner bilistene til å være tålmodige.

– Totalt blir det mye asfaltarbeid og vegarbeid i hele Nordland. Kjør forsiktig og vær tålmodig. Arbeidet på vegene er til alle bilistenes beste, og for at vi skal ha en akseptabel veistandard, også i et trafikksikkerhetsperspektiv, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Asfalt 2024 Salten

Asfalt 2024 Salten
Kommune Fylkesvegnr. Lengde (meter) Sted
Bodø 17 7702 Fjell–Åseli bru
Gildeskål 17 4121 Grimstad
Gildeskål 17 575 Sørfjordveien
Meløy 17 676 Selstad
Beiarn 813 3452 Beiarn, Storjord–Beiarfjellet