Cookie Consent by TermsFeed 46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

46,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt på Helgeland i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Portrett av kvinne i stripete t-skjorte - Klikk for stort bildeMarianne Dobak Kvensjø Nordland fylkeskommune

I Nordland får 100 kilometer fylkesveg ny asfalt i år, 46,5 kilometer av disse er på Helgeland. Totalt blir det brukt rett i underkant av 200 millioner kroner på asfaltering av fylkesvegene i 2024.

– Stor prisvekst de siste årene gjør at vi får vesentlig mindre for pengene nå enn for få år siden. Vi har likevel klart å finne rom for å asfaltere 100 kilometer, understreker fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø.

 

Sømna og Brønnøy

Mange av vegene som asfalteres i år, er fortsettelse på strekninger som ble påbegynt i fjor.

Portrett av mann i dress og slips, foran rød vegg. - Klikk for stort bildeFylkesråd Larsen vil vedlikeholde fylkesvegene for næringstransport. Thor-Wiggo Skille

– Det blir gjort et betydelig løft på Sømna og i Brønnøy, påpeker fylkesråd Kvensjø.

 

Fra kyst til marked

Også fylkesråd Bjørn Larsen er fornøyd med at man har klart å øke asfaltbudsjettet betydelig.

– Det er særlig viktig for næringsveiene våre. Som kjent går det store mengder laks fra kysten og til de europeiske markedene. Hver eneste laks som kjøres ut fra Nordland starter ferden sin på en fylkesveg. Da er det selvsagt viktig at standarden på vegene ikke er til hinder for den enorme verdiskapningen som skjer i Nordland, sier fylkesråd Larsen.

 

Vil minske etterslepet

Fylkesråd for finans og organisasjon, Anette Amalie Åbodsvik Bang, påpeker at i stramme budsjetter, er det uansett viktig å prioritere vedlikehold av fylkesvegene.

Portrett av smilende kvinne foran rød vegg. - Klikk for stort bildeAnette Amalie Åbodsvik Bang er fornøyd med at fylkesrådet har klart å øke asfalt-budsjettet. Thor-Wiggo Skille

– Behovet er stort. Vi ser at vegene i hele Nordland har fått betydelig medfart av telen og teleløsningen i vår. Etterslepet på vedlikehold er stort. Vi må gjøre det vi økonomisk makter for å ta inn noe av dette etterslepet, sier Bang.

 

– Vær tålmodig

Det vil i sommer også pågå forarbeid for asfaltsesongen til neste år. Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø maner bilistene til å være tålmodige.

– Totalt blir det mye asfaltarbeid og vegarbeid i hele Nordland. Kjør forsiktig og vær tålmodig. Arbeidet på vegene er til alle bilistenes beste, og for at vi skal ha en akseptabel veistandard, også i et trafikksikkerhetsperspektiv, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Asfalt 2024 Helgeland

Asfalt 2024 Helgeland
Kommune Fylkesvegnr. Lengde (meter) Sted
Brønnøy 7234 2427 Brønnøysund bru–Nordhus
Brønnøy 7234 6423 Torget
Brønnøy 7234 2400 Inner-Torget
Brønnøy 76 576 Sausvatn
Brønnøy 76 2100 Mølnesodden–Sæterlandet
Brønnøy 17 6629 Skillebotn–Mosheim
Brønnøy 778 936 Schrøders pl.–Brønnøysund
Sømna 7224 9691 Dalbotn
Sømna 7222 3683 Grøttemsvegen
Sømna 7216 1170 Sømnesvegen
Sømna 7214 1026 Sømhovd
Vefsn 7318 2884 Holand–Granmoen
Vefsn 779 1450 Mosjøen–Øya
Leirfjord 17 1584 Leines
Leirfjord 17 2290 Leirosen
Alstahaug 17 1200 Hamnesvalen–Stokka