Cookie Consent by TermsFeed Åpnet Norges første batterifagskole - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Åpnet Norges første batterifagskole

To personer klipper snor - Klikk for stort bildeFylkesråd Elin Dahlseng og rektor ved Viken fagskole Eirik Hågensen klippet snora for Batterifagskolen. Trond-Erlend Willassen

- Jeg er glad og stolt over kunne markere åpningen av den helt nye batterifagskolen, i samarbeid med gode kolleger i Viken. Spesielt hyggelig er det å kunne gjøre det her i Norges grønne industrihovedstad, Mo i Rana, sier en begeistret fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det store auditoriet på Polarsirkelen videregående skole var pyntet til fest i dag da startskuddet for den nye fagskoleutdanningen ble feiret med taler og snorklipp. Til stede var også studenter fra det første kullet på batterifagskolen, en samlingsbasert modul-utdanning som passer for de som er i jobb. Bakgrunnen for etableringen av det nye utdanningstilbudet er den sterke utviklingen i batterinæringen de siste årene, en næring som forventes trenge kompetente arbeidstakere på flere nivå.

Kinderegg

Dahlseng Eide beskriver åpningen av den nye utdanningen som et kinderegg.
- Den nye batteriindustrien bidrar til å ta oss nærmere klimamålene i Parisavtalen, samtidig vil den nye industrien bidra til å skape nye arbeidsplasser i nord, og i tillegg skape en ny eksportnæring for Norge, sier hun.

Grønn industri - nødvendighet og vekstimpuls

Fylkesråden minner om det alvorlige bakteppet for det grønne skiftet.
- Vi må ikke glemme de store utfordringene vi står i enten vi er i Europa, i Norge, i Mo i Rana eller hvor som helst i verden: Klimaendringene kommer – og de de blir store – om vi sammen ikke tar grep for å snu denne utviklingen. Utviklingen av batterinæringen generelt og den utdanningen vi åpner her i dag, er en liten del av den snuoperasjonen vi må gjennom, sier hun. Fylkesråden legger til at Nordland har en meget klimaeffektiv og utviklingsorientert industri, med flere store grønne industriprosjekter på gang. 

Utvikling skjer ikke av seg selv

-Også for oss i Nordland fylkeskommune er det viktig å være en utviklingsorientert samfunnsaktør. Det gjelder på alle de samfunnsområder der vi er engasjert; fra folkehelse til kultur og samferdsel. Ikke minst er utdanning og kompetanse er en av våre aller viktigste oppgaver. For oss i fylkesrådet er det sentralt at våre utdanningstilbud treffer arbeids- og næringslivet behov, derfor er det med stolthet vi står her og er vert for det aller første kullet på batterifagskolen. Det er ingen tvil om at batterinæringen, eksempelvis etableringen av GIGA Arctic Factory i Mo i Rana, er en kompetansedrevet næring der både lærlingen, fagarbeideren og ingeniøren trenger spesialkompetanse.

Takker samarbeidspartnere

Utviklingen av batterifagskolen har skjedd i et samarbeid mellom fagskolene i Innlandet, Nordland, Rogaland, Vestland og Viken. Det er sistnevnte som har ledet utviklingen av prosjektet.- I tillegg til disse vil jeg gi stor honnør til Freyr, samt partene i arbeidslivet for den innsatsen de har lagt ned for å realisere det nye utdanningstilbudet.
- Fylkesrådet  vil fortsette å satse på fagskolene. Høyere yrkesfaglig utdanning er viktig for å gi samfunns- og næringsaktører den kompetansen de trenger for å utvikle seg, avslutter Elin Dahlseng Eide.