Cookie Consent by TermsFeed Blåser nytt liv i Sulitjelma Næringspark - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Blåser nytt liv i Sulitjelma Næringspark

Portrett av to damer, snøkledde fjell i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide (t.h.) og fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland. Thor-Wiggo Skille

Fylkesrådet gir 1,5 millioner kroner til Sulitjelma Næringspark. – Vi bidrar i lag med Fauske kommune til å blåse nytt liv i Sulitjelma, med helt nye industrietableringer på gang, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Sulitjelma Næringspark er et nyetablert samarbeid med mål og utvikle og organisere industriområde i Sulitjelma. Partnerskapet bak initiativet består av sentrale næringslivsaktører i Fauske og Sulitjelma. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Fauske kommune, Arctic Saphire, Sulitjelma industripark og Statsskog.

– Vi ønsker gjennom tildelingen å bidra til å få etablere et gryteklart industriområde med tanke på infrastruktur, klargjøring av tomter, samt å tiltrekke seg aktører for etablering. En viktig del av prosjektet blir å utvikle en modell og et partnerskap for at næringsparken skal kunne være en slagkraftig utviklingsaktør i Sulitjelma, Fauske og Salten, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Safirglass allerede i høst

Ved å reetablere Sulitjelma Næringspark, har tre industriaktører en målsetting om å lage en vel organisert og attraktiv næringspark som skal tiltrekke seg innovativ og fremtidsrettet produksjon og bedrifter.

– Det arbeides nå med flere prosjekter for mulig etablering av nye virksomheter i Sulitjelma. Men den første bedriften som starter opp er Artic Sapphire som blant annet har målsetting om å produsere safirglass til bruk i elektronikk og optikk. Bedriften er etablert, det er innhentet kapital, og det første produksjonsutstyret ankommer Sulitjelma allerede nå i oktober. En svært spennende bedrift, underbygger fylkesrådsleder Eide.

Bygges på 100 års gruvedrift

Sandnes industriområde består i all hovedsak av deponerte masser etter 100 års gruvedrift. Nå skal det utarbeides ny reguleringsplan hvor infrastruktur planlegges på en slik måte at man i størst mulig grad unngår inngripen i eksisterende forurensning.

– Men det er også behov for kartlegging av tidligere utførte grunnundersøkelser. Dette skal på plass, slik at nye næringer kan etablere seg i det tradisjonsrike industriområdet, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

I samarbeid med Fauske

Hun er glad for det gode samarbeidet med Fauske kommune, som også har et mål om å området reetablert slik at det kan tas inn i Fauske kommunes rullering av arealplaner innen utgangen av 2024. Det er gjennomført flere positive møter mellom Nordland fylkeskommune, ordfører i Fauske og prosjektgruppen vedrørende denne satsingen.

– Det skal jobbes raskt. Med reetableringen av Sulitjelma næringspark, vil området være attraktivt for andre selskaper å etablere seg. Dette er en gunstig måte for Nordland fylkeskommune å stimulere til nye, grønne næringsetableringer i nord, avslutter fylkesråd Linda Helén Haukland.