Cookie Consent by TermsFeed Det skal lytres også de neste tre årene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Det skal lytres også de neste tre årene

Den populære debattarenaen Lytring får én million kroner fordelt over tre år. Fylkesråd Linda Helén Haukland sier det er viktig å legge til rette for fri og uavhengig samfunnsdebatt.

Portrett av Linda Helen Haukland kledd i blå jakke og hvit bluse. - Klikk for stort bildeLinda Helén Haukland

Lytring ble etablert på frivillig basis i 2015, og har gjennom åtte år blitt en betydelig samfunnsdebattarena. Bak Lytring står Nord universitet og Nordlandsforskning.

-Lytring er en arena der forskere møter innbyggere og andre samfunnsaktører til kunnskapsdeling, samtale, refleksjon og debatt. De har vært flinke til å sette viktige tema på dagsorden, påpeker fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Nordområdefokus

Lytring har en tydelig nordområdeprofil, men er samtidig aktuelt og interessant for hele landet. Debattene speiler et bredt spekter av fagdisipliner og aktuelle samfunnsspørsmål.

-Dette er en arena for kunnskapsbasert, kritisk diskusjon. Den knytter forskere og resten av samfunnet sammen. De løfter problemstillinger som betyr noe for både næringslivet og den generelle utviklingen i vår region og landsdel, underbygger Haukland.

Formidling til hele landet

Et flertall av debattene i Lytring, blir sendt i NRK-programmet «Debatt i P2», som har i gjennomsnitt 65-80 tusen lyttere hver uke.
-På den måten når også nordområdeperspektivet lyttere i hele landet, og blir en viktig arena for å formidle utviklingen i Nord-Norge, sier Haukland.

I hele Nordland

Hvert år skal Lytring arrangere 15 debatter. I 2024 vil ni debatter bli gjennomført i Bodø, to i Svolvær, to i Mo i Rana, og to debatter i Levanger.
-Dermed kan også publikum fra hele Nordland få ta del i spennende samfunnsdebatter. Det står mye spennende på programmet også for neste år, avslutter fylkesråd Linda Helén Haukland.