Cookie Consent by TermsFeed driftsstøtte nordland vitensenter - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Driftsstøtte til Nordland Vitensenter

–Fylkesrådet ønsker å sikre driften ved Vitensenteret i Nordland på Mo, derfor går vi nå inn med driftsstøtte på èn million kroner årlig i perioden 2024-2027, sier fylkesråd for næring i Nordland, Bjørn Larsen.

Far og datter snurrer på et håndtak som en del av et eksperiment på Nordland Vitensenter. - Klikk for stort bildeNordland Vitensenter har artige og lærerrike aktiviteter både for store og små. Karianne Olaisen.

Larsen er glad for nå å kunne gå inn med en mye etterspurt driftsstøtte til Vitensenteret. Det er 13 vitensenter i Norge og senteret i Nordland er det eneste som hittil ikke har mottatt driftsstøtte fra sitt vertsfylke.

smilende mann foran rød vegg. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring, Bjørn Larsen. Thor-Wiggo Skille

–Nordland fylkeskommune bidro med 7,5 millioner kroner da vitensenteret ble etablert i 2021. Selv om dette var et solid bidrag, synes vi at det er rimelig at vi i likhet med Rana kommune også bevilger årlige driftsmidler, sier fylkesråd Larsen.

Vitensentrene er populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. Hovedtema på Vitensenter Nordland er Nordlands naturressurser, teknologi og digitalisering. Interaktive utstillinger og pedagogiske undervisningsopplegg er valgt ut fra disse temaene.

Smilende mann foran en rød vegg. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik. Thor-Wiggo Skille

–De tilbudene som gis ved Vitensenteret på Mo er både for unger, elever på videregående skole og lærere, og er en ressurs for hele fylket. Tema og kunnskapsformidlingen som det settes fokus på er svært viktige både for unge og for næringslivet for Nordland. Vi håper at stadig flere får aha-opplevelser og inspirasjon fra Vitensenteret i årene som kommer, avslutter fylkesråd for utdanning i Nordland, Joakim Sennesvik.