Cookie Consent by TermsFeed Fantastisk at Træna får nytt fiskemottak! - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fantastisk at Træna får nytt fiskemottak!

Fylkesråd Linda Helen Haukland under et besøk på Træna. - Klikk for stort bildeFylkesråd Linda Helen Haukland under et tidligere besøk på Træna.- Det er veldig gode nyheter for fiskerinæringa på Helgeland og hele Nordland at det nå ser ut til å bli et nytt fiskemottak på Træna, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Fiskemottaket Træna Seafood stengte dørene for godt i februar i år. Med det kunne ikke lenger fiskerne levere fersk fisk i Norges eldste fiskevær, og 15 arbeidsplasser ble borte.

Stengingen fikk betydning for fiskerinæringen på hele Helgeland. Træna Seafood hadde fiskemottak fem steder langs kysten: Bolga, Nesøya, Bratland, samt Husøy og Selvær. Mellom 200 og 300 båter har levert fangst på disse stedene det siste halvannet årets før stengingen var et faktum.

- Å få avsetning på fisken er selvsagt helt avgjørende for de som har sitt yrke på havet. Derfor er det så bra og så viktig at mottaket på Træna nå kommer i gang igjen. Det kommer til å bety masse for fiskerinæringen på Helgeland, ja faktisk i hele Nordland. Det vil bidra til stabilitet og forutsigbarhet for fiskerne og gjennom det bedre rekruttering til næringen.  Det er bare å berømme aktørene som nå har gått sammen for å lage det nye fiskemottaket – godt jobba!, avslutter fylkesråden.

Se artikkel om saken i Kystmagasinet