Cookie Consent by TermsFeed til marka i 2023 - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Foreslår å flytte restaurant og matfag til Marka allerede i 2023

Mann og kvinne i et kufjøs med kyr - Klikk for stort bildeFylkesråd Elin Dahlseng Eide spå besøk i fjøsen på Marka, sammen med rektor på Mosjøen videregående skole Lars Henrik Kristiansen. Ole-Christian Olsen, NRK Nordland.

- Fylkesrådet foreslår å flytte restaurant og matfag til avdeling Marka ved Mosjøen videregående skole. Dette blir et unikt studietilbud der vi knytter hele matkjeden sammen – fra jord og fjord til bord, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

I morgen legger fylkesrådet frem forslaget til budsjett- og økonomiplan for Nordland fylkeskommune. Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide framhever et unikt løft som nå tas ved Mosjøen videregående skole.

-I forslaget til budsjett og økonomiplan knytter vi sammen naturbruk og restaurant og matfag. Dette blir et unikt tilbud, sier en begeistret Eide.

Fra jord til bord

Fylkesrådet har lenge jobbet med finansiering av ny videregående skole i Mosjøen.

-I arbeidet med den nye skolen har vi sett at det kan bli svært spennende å flytte elevene som skal bli morgendagens fagarbeidere innen matfeltet til naturbruksskolen på Marka. Vi vil rett og slett få et skolested som har fokus på hele matkjeden, fra jord til bord, sier Dahlseng Eide.

Bærekraftige matopplevelser

Mosjøen Videregående skole er studiested for både reiseliv og opplevelser samt bærekraftige matopplevelser. I tillegg representerer skolen en bred matfaglig kompetanse og nettverk, spesielt gjennom Nordnorsk kompetansesenter MAT og prosjektet ArktiskMat.

- Når vi foreslår å bygge opp restaurant og matfag på Marka er det nettopp med tanke på å unik utdanning Marka. Med dette har jeg stor tro på rekruttering innen fagfeltet, avslutter Dahlseng Eide.