Cookie Consent by TermsFeed "Framdrift22" drøfter fremtiden - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

"Framdrift22" drøfter fremtiden

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen? Kompetanseforum Nordland samler torsdag 22. september 120 deltakere til konferansen Framdrift 22 i Bodø, der dette temaet skal drøftes.

Stilasje på byggeplass - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde Bjørn Erik Olsen

Årets konferanse har fire hovedtema, som hver for seg skal gi innsikt, nye tanker og ideer og FRAMDRIFT i arbeidslivet. 

- Utviklingen i arbeidslivet 2022

- Et attraktivt Nordland

- Mangfold som konkurransefortrinn 

- Kompetanse som innovasjonskraft


Blant de som skal holde innlegg på konferansen finner vi blant andre:

  • Jon Rogstad som er forsker ved NOVA på OsloMet. Han har bred erfaring med studier innen migrasjons- og integreringsforskning, med fokus på diskriminering, politisk deltakelse og sivilsamfunnets betydning.
  • Anne-Lene Festervoll er partner i PwC og nasjonal leder for tjenesteområdet People and Organisation. Hun er også ansvarlig for den nasjonale utrullingen av PWC’s globale initiativ for å  lukke  det økende kompetansegapet.
  • Gard Michalsen er daglig leder i  jobbportalen og rekrutteringsbyrået  Heia Nord-Norge. Han har lang erfaring  fra nordnorske lokalaviser og rikspresse,  senest som sjefredaktør i E24.
  • Ingvild Brox Kielland er prosjektleder og rådgiver innen samfunn hos Sparebank1 Nord-Norge.
  • Eide Elin Dahlseng Eide er fylkesråd for  utdanning og kompetanse i Nordland.  Dahlseng Eide har høy kompetanse innen utdanningsfeltet, og lang erfaring innen både pedagogikk og politikk.
  • Linda Helen Haukland er fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune. Hun har bakgrunn som historiker og sosiolog, og er forfatter av en rekke bøker, blant annet "Nye høyder" og "Framveksten av Universitetet i Nordland".

I tillegg blir det innlegg både fra NHO og NAV

Se programmet for konferansen (PDF, 801 kB), som arrangeres på Quality Hotell Ramsalt i Bodø.

Konferansierer er Thale Krogtoft, skuespiller og musikkartist fra Bodø og Kjetil Moe, journalist og tidligere daglig leder i Narvikregionen næringsforening.

Fylkeskommunen har ansvar for etablering og drift av Kompetanseforum Nordland. Målene for arbeidet til Kompetanseforum Nordland er de samme som målene i Kompetansestrategi for Nordland 2020-2024:

1. Øke kompetansen i Nordlands befolkning som grunnlag for et godt samfunn å bo og leve i.

 2. Bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i de regionale arbeidsmarkedene.

3. Styrke samarbeidet mellom arbeidslivet, utdanningssektoren, kunnskaps- og forskningsmiljø og virkemiddelaktører for å kunne møte framtidens kompetansebehov.

4. Bidra til et bærekraftig samfunn med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål.

5. Inkludere flere i arbeidslivet og hindre utenforskap.

Partene er NAV, LO, NHO, VOFO som representant for frivilligheten, KS, UiT, Nord universitet, Fylkesmannen i Nordland, Helse Nord og Nordland fylkeskommune.