Cookie Consent by TermsFeed Funn av kameraer på toaletter på Hadsel videregående skole - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Funn av kameraer på toaletter på Hadsel videregående skole

Moderne skolebygg, inngangsparti, utearealer og grøntområde  - Klikk for stort bildeHadsel vg. skole, studiested Stokmarknes. Trond Erlend Willassen

I vinterferien ble det funnet videokameraer i taket på seks handicaptoaletter på Hadsel videregående skole, studiested Stokmarknes. Kameraene er nå fjernet, og saken er meldt til politiet.

Et godt kamuflert videokamera ble funnet av driftspersonell ved skolen på torsdag sist uke. Etterpå har ansatte gjort en grundig jobb med søk etter flere kameraer, sier fungerende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Geir Hareide Hansen.
–Hele studiestedet har blitt gjennomsøkt på jakt etter flere kameraer. Totalt ble det funnet seks like kameraer, alle på handicaptoaletter i B- og C-blokkene på studiested Stokmarknes, sier Hansen. Studiested Melbu har også vært gjennomsøkt, uten tilsvarende funn.

Ivaretar elever

Det er uklart hvor lenge kameraene kan ha vært på toalettene før de ble oppdaget, men de kan ha stått der over litt tid.
–De var så godt skjult at de kan ha stått der over noe tid. Derfor gjøres det nå en stor jobb ved skolen for å ivareta alle elever, ansatte og andre besøkende og leietakere som kan ha vært innom disse toalettene den siste tiden, sier han. Saken ble meldt til politiet tidligere i dag, og skolen bistår politiet i etterforskningen. Det betyr at det er lite annen informasjon Nordland fylkeskommune kan gå ut med per i dag. Spørsmål om etterforskningen må rettes til politiet.

Oppretter kontaktteam

Skolen oppretter nå et team som kan svare på henvendelser både på e-post, telefon og ansikt til ansikt. I tillegg er skolehelsetjenesten og bedriftshelsetjenesten tilgjengelig for å kunne svare ut spørsmål og snakke med både elever og ansatte som kan ha behov for det.
–I dag har det gått ut melding og informasjon til alle elever, foresatte og andre brukere av skolen. Det er også opprettet et eget nettområde på https://hadsel.vgs.no/ der oppdatert informasjon om hendelsen legges ut, ifølge Hansen.

Vil skjerme elevene

Fylkesdirektøren påpeker at dette kan være en belastende opplevelse for elevene ved skolen, og vil derfor skjerme dem mest mulig.
–De fleste elevene våre er unge og har liten erfaring med media og stor oppmerksomhet. Dermed håper jeg at det blir vist hensyn til dem, og at de ikke blir kontaktet direkte, oppfordrer Hansen.

Sjekker også andre skoler

I løpet av dagen i dag og morgendagen kommer Nordland fylkeskommune til å gå gjennom alle skolelokaler for å lete etter lignende kamera.
–Vi har ingen grunn til å tro at det skal være lignende tilfeller på noen andre skoler, men vi er ikke villige til å ta den risikoen, så nå går vi gjennom alle lokaler for å være sikre på at dette ikke har skjedd andre steder også, sier Hansen.