Fylkesråd for næring Bjørn Olsen
Trond-Erlend Willassen
- Jeg vil en honnør til Arktisk Mat, kokker og alle andre som bidrar til i å synliggjøre nordnorske råvarer og mat som et produkt verdensklasse. Arbeidet med Arktisk som startet ved Mosjøen videregående skole, har virkelig båret frukter, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen
I starten ble Arktisk Mat Roadshow arrangert i vakre Sjøgato, midt i sentrum av Mosjoen. Senere har det vært arrangert i andre land og i år var turen kommet til Berlin. Det er et årlig arrangement som baserer seg på foredrag, demoer og andre matopplevelser.
Årets Roadshow er en del av kulturhovedstadsprosjektet Bodø 2024, som har "Feding Europe som et av sine programområdet. Det er Arktsk mat som har utviklet dette programområdet.
Første del av roadshow er et symposium, med foredrag om akuelle tema. Dernest en paneldebatt med temaet norsk mat og detes rolle på det globale markedet, I panelet satt her Nina Sundqvist fra Norsk Mat, Roddie Sloan, Dundrun Seafood, Petter Wahl Sekne, sjfgkokk i IGW/Fursetgruppen og Per Theodor Tørrissen, prosjektdirektør.
Og hva er vel mer naturlig enn å avslutte et slikt arrangement med nettopp nordnorsk mat? Nærmere ArktiskMat Pop-up på Fjord restaurant,. Renomerte kokkerr som Marius Martinsen fra Til Elise fra Marius, Joakim Gerner, Facil, Dalad Kambhu, KIn Dee, Vegard Stormo, Scandic Narvik, Ode van Zeylen, Lode and Stijn og Kenneth Gjerrum fra Fjord restaurant, tryller fram de flotteste retter fra de flotteste nordnorske råvaren.
Årets Arktisk Mat Road show er også endel av progrannet til nordnorges delegasjon til Grune Woche i Berlin.