Cookie Consent by TermsFeed Fylkesrådet satser på fartøyvern - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fylkesrådet satser på fartøyvern

Fylkesråd Kirsti Saxi - Klikk for stort bildeFylkesråd Kirsti Saxi Susanne Forsland Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland.

-Vi skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse i Nordland, sier en fornøyd Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland fylkeskommune.

Viktig oppgave

Med regionreformen fikk Nordland fylkeskommune fra 2020 overført mange nye oppgaver, blant annet fartøyvern.

-Dessverre fulgte det ikke med midler til å dekke behovet til å løse disse nye oppgavene. Vi var derfor nødt til å gjøre noen vanskelige valg, der en av konsekvensene har vært at vi har hatt begrenset kapasitet innenfor fartøyvernet.

Fartøyvern fra kjøl til mast

Saxi påpeker at det er tydelig at det ikke kommer noen finansiering fra staten. Nettopp derfor ser fylkesrådet seg nødt til å prioritere egne midler til å dekke opp en stilling i fylkeskommunen, slik at faget blir tilført både kapasitet og kompetanse.

-Vi må rett og slett prioritere dette viktige området på en bedre måte. Dette er et komplisert fagfelt som vi må dekke opp, utdyper Saxi.

Mye frivillighet

At det nå settes av midler for å styrke fagområdet, er viktig for alle som jobber med fartøyvern i Nordland.

-Dette er et stort felt med en stor frivillighetskare. Som fylkesråd for kultur har jeg fått en god innsikt i hva et slikt fagfelt vil kreve. Jeg gleder meg over at vi nå tar fatt på denne oppgaven på en god måte, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.