Cookie Consent by TermsFeed Går sammen om klima - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Går sammen om klima

Fylkesråd Christian Torset. - Klikk for stort bildeFylkesråd Christian Torset. Thor-Wiggo Skille  Stadig flere knytter seg til nettverket Klimapartnere i Nordland. Sist med på laget er Hadsel kommune.

Så langt har 19 partnere knyttet seg til Klimapartnernettverket i Nordland. Alle Klimapartnere arbeider etter lik metode og en overordnede strategi.

– Partnerskapene tilbyr gode møteplasser for å lære, og å heve kunnskap om klimautfordringer og løsninger, forteller fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset.

Erfaring og kunnskapKlimapartnere samlet med beviset på at de er en klimaparter - Klikk for stort bildeKlimapartnere i Nordland. Nordland fylkeskommune  

Han mener det er viktig å samle alle gode krefter i felles nettverk for å dele erfaringer mellom akademia og de offentlige og de private virksomheter. 

– Klimapartnerne jobber for å redusere egne klimagassutslipp og jobber sammen for grønn samfunns- og næringsutvikling. Nasjonalt er det mer enn 300 signerte partnere. Men vi har plass til mange flere, påpeker fylkesråd Torset.

Forplikter klimaet

Kraften i at man samler partnere i et nettverk, er ifølge Torset blant annet at klimapartnere forplikter seg til å forankre klimaarbeidet i toppledelsen, og å arbeide systematisk med miljøstyring.

– Ved å lage årlig klimaregnskap, vil man synliggjøre effekten av arbeidet. Er du en klimapartner må du være miljøsertifisert, noe som i seg selv er et fortrinn, og som den moderne og miljøbevisste forbruker stiller stadig større krav til, underbygger Torset.

I rask utvikling

Hadsel kommune knyttet seg til klimapartnernettverket i oktober i fjor. Og er nå en del av det Torset omtaler som etOrdfører Aina Nilsen i Hadsel kommune er stolt klimapartner - Klikk for stort bildeOrdfører Aina Nilsen i Hadsel kommune er stolt klimapartner Nordland fylkeskommune   av Norges viktigste partnerskap for grønn næringsutvikling.

– Det er tross alt i kommunene folk lever sine liv og driver sin næringsvirksomhet. Kommunene er tett på det som skjer i sin kommune, og kan med sin deltakelse i klimapartnernettverket ikke bare påvirke kommunens egen utvikling innen klimaspørsmålet, men kan også legge føringer som får betydelig uttelling hos sin befolkning og i sitt næringsliv, avslutter fylkesråd Christian Torset.

 

Les mer på https://www.nfk.no/tjenester/klima-miljo-og-natur/klimapartnere-nordland/