Cookie Consent by TermsFeed vegatrappa får midler - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Gir 250 000 kroner til Vegatrappa

Tretrapp som går nedover fjellside. Foto. - Klikk for stort bildeVegatrappa. Susanne Forsland

Fylkesrådet gir 250 000 kroner til oppbygging og sikring av Vegatrappa.

Vegatrappen ble i 2022 påført store skader ved at et steinras knuste deler av trappen.

– Geologer anbefalt at deler av trappen demonteres, oppgraderes og flyttes, forklarer fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Trekker turister

Vegatrappa har, sammen med Via Ferrata vist seg å være et svært populært turmål for vegværinger. Men ikke minst har den også bidratt sterkt til den økningen i antall turister som ønsker å besøke Vega.

– Det er fantastisk at en slik tilrettelegging for fine turopplevelser også kan bli et trekkplaster i seg selv. Vi ser en veldig god utvikling i reiselivet på Vega, sier fylkesrådsleder Eide.

Jobber sammen

Ordfører i Vega kommune, Andre Møller, er svært fornøyd med at fylkesrådet igjen støtter Vegasamfunnet med penger til Vegatrappa.

– Fylkeskommunen har vært en viktig og god støttespiller i arbeidet med folkehelse, og tilrettelegging for å utvikle reiselivsnæringen i kommune, understreker Møller.

Reiselivsvekst

Vegatrappa har en lang brukssesong, og årlige tellinger har vist at i 2020 har om lag 17 000 personer gått i trappa.

– Vi må sikre at Vegatrappa fortsatt er et godt tilbud som reiselivet kan støtte seg på. Derfor støtter vi gjenoppbyggingen og sikringen av Vegatrappa, avslutter fylkesrådsleder Eide.