Cookie Consent by TermsFeed unntak for musikklinje - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Gir unntak for musikklinja på Sortland

Portrett av Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide. Fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide (Ap) har besluttet å starte opp musikklinja på Sortland videregående skole.

-Etter gode samtaler med styreleder i Bodø 2024, Aili Keskitalo, har jeg kommet frem til at vi starter opp musikklinjen også til høsten, sier Dahlseng Eide.

Færre elever i Nordlandsskolen

I Nordland har vi 7777 elever som har søkt om skoleplass. For 15 år siden var det over 10 000 elever.
- Færre elever betyr færre tilbud ved skolene i Nordland. For fylkesrådet er det viktig at de tilbudene vi gir, treffer de behovene vi har i arbeids- og næringslivet, sier Dahlseng Eide. 

Et unntak

Fylkestinget i Nordland setter grenser for hvor mange elever det må være for å starte opp en klasse. Tallene varierer etter hvor mange elever som går på hver skole.

- Vi følger naturligvis de grensene som fylkestinget setter. Men det kan også utvises skjønn. Selv om det er færre elever enn det nedre tallet skal være for musikklinja på Sortland, velger jeg å gjøre et unntak denne gangen, sier Dahlseng Eide.

- Når vi er så heldig at Bodø skal være Europeisk kulturhovedstad i 2024 skal vi passe på at dette merkes i hele fylket. I samtalene med styreleder i Bodø 2024 har jeg derfor kommet frem til at det er riktig å gjøre et unntak for musikklinja på Sortland, poengterer Eide.

Ros til administrasjonen

- Vi har en dyktig administrasjon i Nordland fylkeskommune. De har jobbet med et stort lappeteppe for å få gi så mange som mulig tilbud de har ønsket seg. Det er rett og slett en krevende jobb når det blir færre elever, avslutter Dahlseng Eide.