Cookie Consent by TermsFeed inkludering - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

-Gjør et uvurderlig arbeid for inkludering

Fra venstre leder i Nordland tegnspråkforening Ivar Larsen, fylkesråd Linda Helen Haukland, nestleder i Nordland tegnspråkforening, Arne Robert Skår,  daglig leder i Blindeforbundet i Nordland, Siv Bremnes og rehabiliteringskontakt i Blindeforbundet Nordland, Sidsel Simonsen. - Klikk for stort bildeFra venstre leder i Nordland tegnspråkforening Ivar Larsen, fylkesråd Linda Helen Haukland, nestleder i Nordland tegnspråkforening, Arne Robert Skår, daglig leder i Blindeforbundet i Nordland, Siv Bremnes og rehabiliteringskontakt i Blindeforbundet Nordland, Sidsel Simonsen. Trond-Erlend Willassen  - Det er med stor respekt og glede jeg gir Blindeforbundet og Tegnspråkforeningen i Nordland en julegave. Disse organisasjonene er svært viktige for at mennesker med funksjonsnedsettelser skal trives i Nordland. Det er derfor gledelig at tegnspråkforeningen nå starter opp igjen, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Fylkesråd Linda Helen Haukland markerer julen ved å tildele nærmere 60 tusen kroner til hver av de to organisasjonene. Gavene skal gå til arbeidet for å gi blinde og døve i Nordland et bedre liv.

- I løpet av høsten har jeg hørt mange sterke historier fra mennesker med funksjonsnedsettelser, og jeg tror det er viktig at vi løfter fram denne gruppen som en ressurs nå som vi forsterker kampen mot utenforskapet i fylket vårt. At vi ser på døve og blindes funksjonsnedsettelser som et samspillsproblem hvor storsamfunnet også må ta ansvar, og ikke som et privat anliggende. Disse må inkluderes i samfunnet på samme måte som alle andre, og da trenger vi sterke organisasjoner som kan løfte fram deres sak. Det tror jeg faktisk er helt avgjørende, sier fylkesråd Haukland.

For Nordland tegnspråkforening kunne ikke pengegaven kommet på et bedre tidspunkt. De gjorde en restart og etablerte fylkeslag i Nordland så sent som den 12. desember i år.

- Tidligere Nordland Døveforbund har vært lagt ned en periode. Nå holder vi akkurat på å etablere Nordland Tegnspråkforening, så midlene vil komme veldig god med i denne sammenheng. Vi trenger et tegnspråkmiljø i Nordland, sier leder Ivar Larsen, som bor på Grundstad i Vestvågøy kommune.

- Vi setter veldig pris på denne gaven, og den anerkjennelsen vi blir vist i den forbindelse, sier daglig leder i Blindeforbundet i Nordland, Siv Bremnes. Hun sier at pengene vil bli brukt  blant annet til et kurs i haptisk kommunikasjon for døvblinde.

Få dager før jul møtte fylkesråd Haukland Bremnes og Larsen sammen med tolker og flere fra sine respektive organisasjoner i Glasshuset i Bodø.

-Jeg vil takke for den innsatsen dere legger ned for organisasjonen deres. Frivilligheten er viktig både for å forebygge utenforskap og for å fremme forståelse for døve og blindes behov, sa Haukland under dette møtet.