Cookie Consent by TermsFeed Sikrer nettkapasitet i nord - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Gledelig kraft-nyhet for Nordland

– God nettkapasitet er nødvendig for å sikre grønne nærings- og industriarbeidsplasser i fremtiden. Derfor er det svært gledelig at Statnett nå starter utredningen av en 420 Kv-løsning for å sikre en god fremtidig nettkapasitet for Lofoten, Vesterålen og Harstad-området, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Smilende mann på båt med hav og fjell i bakgrunnen. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik. Susanne Forsland.

Eggesvik har ved flere anledninger tatt opp temaet om manglende nettkapasitet i dette området, seinest under Skreikonferansen på Myre.
– Myre er av de aller største mottakene av hvitfisk i nord. Det et godt eksempel på et produktivt i lokalsamfunn som kan få sin videre utvikling hemmet av mangel på strøm. Det er mange slik eksempler i regionen. Det er bra at Statnett har nå innsett at behovet er større enn tidligere antatt, og setter i gang med å utvide kapasiteten med en 420 kV løsning, sier han

Statsnetts utredning skal etter planen oversendes energidepartementet høsten 2024. De skal ha dialog med næringsliv, kommuner, interessenter og nettselskapene i regionen fremover.

– Nordland fylkeskommune vil følge opp utredningsarbeidet ved å delta på møter sammen med regionene, avslutter Svein Øien Eggesvik.