Cookie Consent by TermsFeed ny rektor på fagskolen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Harald Valen blir ny rektor ved Nordland fagskole

Harald Valen er den nye rektoren ved Nordland Fagskole. - Klikk for stort bildeHarald Valen er den nye rektoren ved Nordland Fagskole.Styret for Nordland fagskole har vedtatt å tilsette Harald Valen (58) som ny rektor for Nordland fagskole.

- Valen innehar både de personlige egenskapene og kompetansen vi har etterspurt for å kunne videreutvikle fagskolens tilbud i tråd med arbeidslivets behov og eier Nordland fylkeskommune sine styringssignaler. Jeg er derfor veldig glad for at han har takket ja til stillingen, sier styreleder Truls Paulsen.  - Med Valen får vi en utviklingsorientert, lyttende og inkluderende leder som vil videreutvikle høyere yrkesfaglig utdanning i Nordland i godt samspill med skolens ansatte, ledelse, studenter og tillitsvalgte.

Valen har en bred utdanningsbakgrunn med Bachelor i fiskeriøkonomi, årsstudium i offentlig planlegging og administrasjon, videreutdanning i ledelse, master i organisasjons- og ledelsesvitenskap og kursdelen av MSc in International Fisheries Management. Videre har han tatt kurs i stabsledelse og krisehåndtering, og holder nå på med master i urbant landbruk ved NMBU.

Når det gjelder arbeidserfaring har Valen bakgrunn både fra privat næringsliv, offentlig sektor og akademia. Han har blant annet hatt flere lederstillinger innen fiskeri, vært næringssjef i Saltdal kommune, innehatt ulike prosjektlederstillinger blant annet ved Bodø fiskeindustri og Bodø Havnevesen. Han har også arbeidet  som høgskolelektor ved Høgskolen i Finnmark hvor han har undervist i bl.a. organisasjon og ledelse, prosjektledelse og nordområdepolitikk, og vært tilsatt som doktorgradsstudent/stipendiat. De siste årene har han vært frikjøpt av henholdsvis BUFETAT som fosterfar/oppdragstaker statlig forsterket fosterhjem i 100 %.

Harald Valen gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven.

- Som rektor for Nordland Fagskole får jeg og mine kolleger ta del i en viktig samfunnsoppgave. Nordland Fagskole skal være en av Nordland fylkes viktigste utviklingsaktører, og gjennom å skape gode og relevante utdanningstilbud skal vi fortsette å bidra. De ansatte ved fagskolen som nå blir mine nye medarbeidere er skolens viktigste ressurs, og jeg ser frem til at vi sammen skal jobbe videre for en fagskole som er synlig, står sterkt i arbeidslivet i fylket og gjør Nordland god, sier han.

Harald Valen er bosatt i Bodø og får kontorsted ved fagskolens avdeling i Bodø (avdeling Bodø maritime).

Harald tiltrer stillingen 29. august.