Cookie Consent by TermsFeed Havvindsatsningen kan være en ny tidsregning i nord - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Havvindsatsningen kan være en ny tidsregning i nord

Havvind kan gi store muligheter i nord. - Klikk for stort bildeHavvind kan gi store muligheter i nord. Shaun Dakin, Unsplash.com Regjeringen legger opp til at Norge skal gå fra 2 til 1500 havvindmøller. – Det gir fantastiske muligheter i nord, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

– Når regjeringen nå legger opp til at vi i Norge skal gå fra 2 til 1500 havvindmøller, gir det store muligheter i nord, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Kraft til folket og industrien

Ambisjonen som ble presentert i dag er å bygge ut havvind som tilsvarer like mye kraft som vi i dag bruker i Norge.Tomas Norvoll, fylkesrådsleder i Nordland - Klikk for stort bildeTomas Norvoll, fylkesrådsleder i Nordland Thor-Wiggo Skille   

– Når dette skal gjøre frem mot 2040 er det rett og slett svært gledelig og viktig - både for nok strøm til folk, men også til ny grønn industri, sier Norvoll.

Som fortsetter med å understreke at havvind rett og slett er nøkkelen som kan låse opp mulighetene i det grønne skiftet.

– For alle oss som jobber for batteriindustri, hydrogen, bruk av karbon og grønt stål, er dagens signaler veldig viktig, poengterer Norvoll.

Havvind er en industri med stort potensial i nord

I Nord-Norge er det flere aktører og miljøer som ligger langt fremme som en del av en ny norsk leverandørindustri.

– Det er både spennende, men også enormt viktig at havvindindustrien kan bli en viktig eksportindustri. I Nord-Norge eksporterer vi for 64 milliarder i dag, dette tallet kan bli 150 milliarder inn mot 2030. Skal vi lykkes med det, er havvindindustrien i nord veldig viktig, avslutter Norvoll.