Cookie Consent by TermsFeed Helgeland får 425 000 kultur-kroner - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Helgeland får 425 000 kultur-kroner

Vinterlysfestivalen ved Nordland Teater er blant de som fikk støtte. Her ser vi fylkesråd Christian Torset sammen med teatersjef Birgitte Strid.  - Klikk for stort bildeVinterlysfestivalen ved Nordland Teater er blant de som fikk støtte. Her ser vi fylkesråd for kultur Christian Torset sammen med teatersjef Birgitte Strid. Thor-Wiggo Skille

- Det er ingen tvil om at kulturopplevelser binder sammen mennesker, og gir livene våre innhold. Fylkesrådet er opptatt av at kultur skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor i fylket man bor. Derfor bidrar vi med dette tilskuddet til lokale kulturprosjekt og - arrangementer, sier fylkesråd for kultur Christian Torset.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Nordland fylkeskommune tildeler årlig omlag 2,2 millioner kroner til kulturprosjektet og arrangementer, basert på retningslinjer som er vedtatt politisk i Nordland fylkeskommune. Tilskuddsordningen har to søknadsfrister årlig, i mars og september. Halve beløpet ble fordelt i vår, den resterende summen på 1,1 millioner kroner er fordelt nå. 
 
Følgende prosjekt på Helgeland har fått støtte i denne tildelingsrunden
 
Mosjøen kunstforening- Utstilling Peter Lukas: 20 000, -
Nordland teater – Vinterlys: 80 000, -
Vefsn unge strykere - Toppen kurset: 50 000, -
Hemnes Jazz      Hemnes jazz 2023: 70 000
4/4 forum for takt og tone - Bakeribygg festivalen 23:  35 000, -
Galleria – Galleria kunstfestival 2023: 30 000, -
Øyvind Mikalsen- Ren nytelse med orgel og fiolin:  30 000, -
Mosjøen orkesterforening - Unge solister på Helgeland: 60 000, -
Ny musikk i Nordland - Årsprogram 2023: 50 000, -
 
Det kom inn  i alt 42 søknader i andre tildeling i 2022. 18 av disse har fått avslag, eller er overført en annen ordning. Begrunnelsen for avslag er at søknadene ikke oppfyller kriteriene for ordningen.