Cookie Consent by TermsFeed Midler til Sulis-film - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Utdanningsdirektoratet melder at elever får mulighet til annullering av eksamen

Utdanningsdirektoratet har kunngjort at elevene i videregående skole som ble berørt av innloggingsproblemene under eksamen i norsk hovedmål på mandag 22. mai 2023, får mulighet til å annullere eksamen. 

Hver skole informerer egne elever om hvordan dette praktisk skal gjøres.

Du er her:

Hjelper filmen om Sulis over målstreken

Fungerende fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for kultur Christian Torset - Klikk for stort bildeFungerende fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for kultur Christian Torset Trond-Erlend Willassen Fylkesrådet bevilger bevilger 300 000 kroner til filmen om arbeiderkampen i Sulis.

- Filmen forteller en historie som er lite kjent. Arbeiderkampen i Sulis hadde ringvirkninger ut over eget lokalsamfunn, og viste at det var mulig å bryte ned selskapsmonopoler og innføre arbeiderrettigheter også i selskapsbyer hvor alt fra boliger til butikker var eid av arbeidsgiveren, sier fungerende fylkesrådsleder Svein Eggesvik.

- Fylkesrådet mener det er viktig at nordnorsk historie, og fortellinger fra nordlandssamfunn når et bredere publikum. Det bidrar til å løfte frem samfunnet vi lever i, og vise hvilken rolle vi har spilt i utviklingen av Norge, sier fylkesråd for kultur Christian Torset.

Fylkeskommunen bevilget i 2021 1,5 millioner kroner til filmen, kanalisert gjennom Filmfond Nord.  Ekstrabevilgningen som nå gis skal dekke merkostnader oppstått under realiseringen av filmprosjektet.

- Dette var en kjempegod nyhet!, sier leder i Storyline NOR Tom Vidar Karlsen.

- Vi har over tid fått mye støtte fra våre samarbeidspartnere, deriblant Nordland fylkeskommune, og det er vi kjempeglade for. Produksjonen har vært gjennom corona-lockdown og økende kostnader. Det har gjort filmen dyrere enn budsjettert, og det er bakgrunnen for at vi har bedt samarbeidspartnere om mer hjelp. Denne ekstrabevilgningen fra fylkeskommunen er et kjempeviktig bidrag for å komme i mål økonomisk, sier Karlsen som legger til at Sulis-filmen vil få premiere våren 2023.

Storyline NOR har i flere år jobbet med realisering av filmen «Sulis», fortellingen om arbeiderkampen ved kobbergruvene i Sulitjelma. Filmen skal ta for seg faktiske hendelser ved det som var Norges nest største arbeidsplass. Gruveselskapet hadde all makt og arbeiderne slet under umenneskelige forhold i de farlige og mørke gruvene. 104 mennesker mistet livet gjennom 104 år med gruvedrift. Manus og regi blir ivaretatt av henholdsvis Christopher Grøndal og Nils Gaup.

- Vi gleder oss veldig til å få vise fram den ferdige produktet, avslutter Tom Vidar Karlsen.

Tom Vidar Karlsen - Klikk for stort bildeTom Vidar Karlsen i Storyline NOR Trond-Erlend Willassen