Cookie Consent by TermsFeed "Hver gang vi møtes" til Kjerringøy - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

"Hver gang vi møtes" flytter nordover: - Vil bety mye for Kjerringøy og hele Nordland!

Ordfører i Bodø Ida Pinnerød og fylkesråd for næring Linda Helen Haukland. Berit Stensland Fylkesrådet gir millionstøtte over tre år for å promotere Kjerringøy og Nordland gjennom den utrolig populære TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Det samme gjør Bodø kommune.

-TV 2-konseptet «Hver gang vi møtes» har blitt publikumstreffer av de sjeldne og samler unge og gamle fremfor TV-skjermene. At programmet de neste tre årene skal spilles inn på Kjerringøy, vil bety mye for Salten og Nordland¸ sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland.

Hun tror serien vil være med å løfte det lokale næringslivet.

- Det gjelder ikke bare reiselivet, det gir også en mulighet til å synliggjøre andre lokale produsenter og tjenesteleverandører, innen eksempelvis lokal mat og opplevelsesaktiviteter. Dette vil være med på å bygge opp økt kompetanse og bidra til samarbeid mellom lokale aktører. Ikke minst vil det gi oss en gi ekstra stolthet over alt vi kan tilby i Salten og Nordland, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland.

Ordfører i Bodø Ida Pinnerød, er ikke mindre begeistret.

- Dette er en unik mulighet til å vise fram det fineste av Norge i beste sendetid, sier en hun. Hun tror eksponeringen som Kjerringøy og Nordland vil få gjennom TV-serien vil få stor positiv effekt.

- Spesielt viktig blir det å kunne ta med seerne på reisen fram mot kulturhovedstadsprosjektet, Bodø 2024. Vi skal sørge for at denne kulturfesten blir markert på en god måte gjennom sendingene. Å få dette store programkonseptet til Bodø vil også styrke næringslivets kompetanse og kapasitet innen ulike fagområder fram mot kulturhovedstadsåret i 2024, sier Ida Pinnerød.

Det er kulturhovedstadsprosjektet Bodø 2024, som søker midler hos Nordland fylkeskommune og Bodø kommune i forbindelse med «Hver gang vi møtes». Av dette søkes Nordland fylkeskommune om å bidra med 1 millioner kroner pr år for 2021-2023, det vil si totalt 3 millioner kroner. Tilsvarende søkes om fra Bodø kommune, mens Bodø2024 selv dekker inn 2,2 millioner kroner. For Nordland fylkeskommunes del hentes midlene fra avsatte DA-midler på fond. De økonomiske bidragene går til TV 2 for at de bl.a. skal synliggjøre Nordlands næringsliv og natur

TV 2 har arbeidet en tid med å finne et nytt innspillingssted for den populære serien. Dette skal skje fra neste sesong, altså sesongen som vil bli vist på nyåret i 2022. De har ønsket å se nordover og har henvendt seg til Bodø2024 og Bodø kommune

TV 2s valg falt på Kjerringøy Brygge som overnattingssted og den tilknyttede Kvitbrygga som opptaksarena. Eierne skal gjennomføre en omfattende oppgradering av anlegget, og legge til rette for helårsdrift. En slik oppgradering åpner for et bredt spekter av reiselivsprodukter, eksempelvis kurs/konferanse, event-marked, musikkturisme, lyd-/bildeproduksjon med mere. Det visuelle miljøet fra TV-produksjonen vil være tilgjengelig året rundt i hele avtaleperioden.