Cookie Consent by TermsFeed Inngår partnerskapsavtaler «Gode lokalsamfunn for alle» - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Inngår partnerskapsavtaler «Gode lokalsamfunn for alle»

Christian Torset - Klikk for stort bildeChristian Torset Thor-Wiggo Skille

Nylig ble alle kommunene i Nordland invitert til å inngå partnerskapsavtalen «Gode lokalsamfunn for alle», med Nordland fylkeskommune.

Den nye partnerskapsavtalen har som mål at befolkningen i Nordland skal oppleve god livskvalitet og mulighet til å delta og bidra i samfunnet.

– Tilrettelegging for å skape bolyst, blilyst, tilflytting og tilgang til arbeidskraft er nødvendig for å skape attraktive samfunn. Attraktive samfunn der folk vil bo er trygge, inkluderende, har gode tjenester og et mangfoldig tilbud, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset.

Gode møteplasser

Fylkesråd Torset mener Nordlands mangfold må synliggjøres, og styrkene i ulike lokalsamfunn må brukes aktivt for måloppnåelse.

– Gjennom partnerskapsavtalen inviterer vi kommunene til tverrfaglig samhandling på tre innsatsområder som har stor betydning for arbeidet med å omstille oss til en bærekraftig samfunnsutvikling. Det handler om å skape gode møteplasser i lokalsamfunnene, noe som er viktig for tilhørighet og trivsel.

Langsiktig systematisk arbeid

Kommunene er invitert til å inngå en partnerskapsavtale som skal bidra til en felles forståelse for utfordringer og muligheter i arbeidet med å skape gode samfunn som fremmer livskvalitet og helse.

– Videreføring av systematikken rundt helsefremmende barnehager og skoler, skal gi barn og unge like muligheter for utvikling av gode liv. Og så kan kommunikasjon, informasjon og formidling være avgjørende for å få alt dette til, sier Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Et eksempel på avtalen Gode lokalsamfunn for alle finner du her: (PDF, 207 kB)