Cookie Consent by TermsFeed Årets lærlinger - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kristine og Christoffer kåret til årets lærlinger

Christoffer Amundsen fra Bodø og Kristine Snefjellå fra Mo i Rana mottok æresprisen «Årets lærling» foran et samlet fylkesting i Bodø i dag.

Tre smilende personer, to med diplom. Foto. - Klikk for stort bildeGeir Myrflott i Yrkesopplæringsnemda delte ut prisen for årets lærling til Christoffer Amundsen fra Bodø og Kritine Snefjellå fra Rana. Trond-Erlend Willassen

-Dette var virkelig stor stas! Jeg er veldig glad og takknemlig for å ha fått denne utmerkelsen ser Kristine Snefjellå som har vært lærling i elektromontørfaget hos Haneseth Energi.

Fra lærling til ansatt

Det er litt av en attest lærebedriften har gitt henne: 
«Kristine har vist stor interesse for faget og har et pågangsmot som de fleste misunner henne. Hun er bestemt og vet å si fra om ting ikke er slik det skal være. Hun viser en sterk faglig dyktighet og beviste dette når hun tok fagbrevet i mai 2023 med karakteren bestått meget godt. Hun har etter dette tatt ansvar og leder nå prosjekt og har i dag montasjeansvaret for installasjonen av høyspent ladeanlegg til fergeforbindelsen Bognes Lødingen, heter det i begrunnelsen.»

Elkraft i blodet

Lærebedriften sier også: 
«Kristine er oppvokst på gården Snefjellå i Rana. Da hun var liten jente startet faren et prosjekt med å bygge småkraftverk på gården. Familien fikk konsesjon til å bygge dette ut, og Kristine vokste i takt med prosjektet og som ungdom så hun hvor spennende det var å jobbe med energi. Kristine kom med lærlingesøknad til oss etter endt yrkesskole og vi tok henne inn til intervju. På spørsmål om hvorfor hun ønsket å jobbe hos oss i Haneseth Energi As kom det til svar umiddelbart: Det har jeg visst siden jeg var lita jente, jeg vill jobbe med elkraft og bygge energi anlegg. Dette var et så godt svar at vi kunne ikke gjøre annet enn å ansette henne som lærling.»

-Jeg visste ikke om denne prisen, så jeg fikk litt sjokk da jeg hørte jeg var nominert. Det var kjempestas å få motta prisen, sier Kristine.

Utmerket seg fra starten

Christoffer Amundsen har vært lærling i kontor og administrasjonsfaget hos Nordland fylkeskommune – avdeling for utdanning og kompetanse. Også for hans del er lærebedriften svært fornøyd med innsatsen.

«Han utmerket seg allerede fra starten av læretiden, og hadde raskt en voldsom faglig og personlig utvikling. Basisoppgavene ble utført nøyaktig og effektivt, og han tok stadig på seg mer krevende oppgaver som også ble løst svært godt og innenfor gitte tidsfrister. Fagprøven ble bestått meget godt.
Administrasjon av fylkeskommunens kurs- og konferanseportal har vært en av hovedoppgavene, og her har vi en rekke eksterne brukere som kjører kurs for lærebedrifter. Tilbakemeldingen derfra har vært som følger:
- Fra første kontakt jeg hadde med Christoffer virket han veldig sympatisk og flink:
- Han er veldig profesjonell i alt han har gjort for meg som kursleder
- Han er veldig effektiv
- Han er løsningsorientert og finner løsninger på det meste jeg spør om
- Jeg har alltid kunne stolt på han når jeg har spurt om hjelp
- Han viser stor grad av yrkesstolthet

Christoffer fikk mot slutten av læretiden tilbud om å fortsette i avdelingen med å administrere oppnevning av prøvenemder for kommende periode. Denne oppgaven har han så langt løst på en veldig selvstendig og faglig god måte. Dette har vært til svært stor hjelp for avdelingen. Han besitter en veldig fin selvinnsikt til å være så ung som han er.»

-Det er kjempehyggelig å få så god respons på det arbeidet jeg har gjort som lærling. Jeg nå få takke lærebedriften for super oppfølging og støtte underveis – det har vært ei suveren læretid, sier Christoffer.

10 000 kroner

Det er Yrkesopplæringsnemda i Nordland som hvert år deler ut Opplæringsprisen. Prisen gis til en lærling som har utmerket seg spesielt i forhold til den innsats som vedkommende har vist gjennom opplæringsløpet, inklusiv fag- / svenneprøven. Lærlingeprisen skal være en ekstra påskjønnelse til en lærling som gjør seg ekstra bemerket ut fra sine faglige interesser og dyktighet for faget. Prisen er en sjekk på 10 000 kroner.