Cookie Consent by TermsFeed Første lærbedrift - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kystvakten: Nordlands første godkjente lærebedrift i dronefaget

Tre menn holder en kontrakt foran en drone,  med et bilde av et Kystvaktskip i bakgrunnen. Foto. - Klikk for stort bildeFra venstre: Bjarne Samuelsen fra Nordland fylkeskommune, nestkommanderende i Kystvakten Endre Barane og faglig leder i Kystvakten Stein Magne Eidissen.

Torsdag 16. mars markerte Nordland fylkeskommune at Kystvakten er den første lærebedriften i dronefaget.

Nestkommanderende for Kystvakten, Endre Barane, mottok godkjenningsbrevet. Han ga en utførlig beskrivelse av lærlingeordningen sin betydning i Kystvakten og hvor viktig det er for dem som organisasjon å være aktiv i produksjon av fagarbeidere innen ulike fag. Dette både for å ivareta sitt samfunnsansvar samt sikre rekruttering til egen bedrift og til fagene. Å kunne være først innen dronefaget var selvsagt stas, men også naturlig da organisasjonen i mange år har vært innen faget innen faget etter regelsett for sivil statsluftfart RO3.

Kystvakten sine primæroppgaver er maritime fredsoperative oppdrag som suverenitetshevdelse, fiskeri- og fangstoppsyn, ressurskontroll, slepeberedskap, miljøvern, tolloppsyn, SAR Search and Rescue) og et mangfold av samfunnsskapte oppdrag. Til dette har de 15 fartøy med helikopterstøtte fordelt mellom indre- og ytre kystvakt.

Nordland fylkeskommune er takknemlig for innsatsen som er lagt ned fra Kystvakten i å bli godkjent i et helt nytt fag. Gjennom sitt godt utviklede lærlingapparat har de gjort plass til lærling innen dronefaget. Kystvakten ga uttrykk for at det på sikt ville være et fag de ønsker å utvide med mange flere lærlinger.

Det blir spennende å følge den lærlingen som mottar tilbud fra Kystvakten på sin vei videre fram mot fagbrev.

Vi ønsker Kystvakten lykke til i dette banebrytende arbeidet!