Cookie Consent by TermsFeed ny statistikk-portal - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lanserer ny statistikk-portal

Fargerike statistikkark. Foto. - Klikk for stort bilde

Visste du at hele 32 % av all vannforsyning i byer og tettsteder i Nordland går tapt på grunn av lekkasjer? Eller at bare hver tiende bil i fylket er en elbil? Eller at Bindal var kommunen i Nordland med høyest valgdeltakelse i både kommune og fylkestingsvalget i 2019? Kunnskapsportalen «Nordland i tall» som lanseres i disse dager er et oppkomme av statistikk og opplysninger om fylket vårt.

– Gode data er et viktig grunnlag for planlegging og politikkutforming, og for å ta informerte og kunnskapsbaserte beslutninger. Derfor har Nordland fylkeskommune nå utviklet nettsiden Nordland i tall, som i dag lanseres online, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

 Kunnskapsportalen inneholder oppdatert informasjon om samfunnsutviklingen i Nordland, som for eksempel statistikk om befolkningen i fylket, utdanning, arbeidsledighet, arealbruk, og en hel rekke andre temaer.

– Gjennom Nordland i tall ønsker fylkeskommunen å gjøre relevant og oppdatert statistikk enklere tilgjengelig for alle som er interesserte i kunnskap om nordlandssamfunnet, sier fylkesråden.

Informasjonen gjøres tilgjengelig i form av interaktive rapporter med grafer og figurer, hvor brukerne selv kan tilpasse innholdet. I tillegg finnes artikler på hvert hovedtema som oppsummerer status og utvikling i Nordland, og det vil komme nyhetsartikler på aktuelle tema.

Besøk www.nordlanditall.no

Se fylkesråd Linda Helén Haukland presentere den nye kunnskapsportalen