Cookie Consent by TermsFeed Nytt anbud - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lyser ut anbudet på nytt

Kvinne med skog og hage i bekgrunnen. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande

Anbudet for båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes lyses ut på nytt.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Bare ett tilbud var kommet inn for å drive båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes, da anbudsfristen gikk ut.
– Dette tilbudet var langt over det vi har budsjettert for i dette sambandet. 3 150 000,- er urimelig høyt, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Endrer anbudet

Nå ønsker fylkesråden å lyse ut driften av sambandet på nytt, med krav til et mindre fartøy, med inntil 15 passasjerer. På den måten håper Sande at det kommer inn flere tilbud, og innenfor den økonomiske rammen på to millioner kroner som er satt for sambandet.
– Vi har gjort om på anbudet, slik at det blir et fastere ruteoppsett, og mer forutsigbart for de reisende, enn slik det er i dag, underbygger Sande.

I gang over sommeren

Sande beklager at et nytt anbud dermed ikke vil være i drift når eksisterende anbud utløper ved månedsskiftet.
– Vi har ingen intensjon om å legge ned sambandet, som det antydes i leserbrev i Fremover. Tvert imot, så ønsker vi en stabil drift av sambandet. Men kostnadene med driften av sambandet må stå i forhold til hva man rimelig kan forvente. Derfor må vi ta oss tiden det tar å lyse ut anbudet på nytt. Forhåpentlig vil ruten kunne gjenopptas rett over sommeren, avslutter Sande.