Cookie Consent by TermsFeed -Må ta Nordland ut av korona  - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

-Må ta Nordland ut av korona 

-Regjeringen må bidra sterkt til å ta nordlandssamfunnet styrket ut av koronapandemien når revidert statsbudsjett blir offentliggjort i morgen. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har store forventninger til at gode prosjekter i alle deler av fylket blir prioritert. Mann i dress og blå skjorte med mørkt hår står foran trær og grønn plen. - Klikk for stort bildeFylkesrådslederen med store forventninger. Susanne Forsland   

-For at Helgeland, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Salten skal komme styrket ut av korona, må regjeringen gi penger til prosjekter som gir full gass i næringslivet i hele fylket, sier Norvoll. Han påpeker at erfaring fra tidligere nedgangstider viser at målrettede offentlige investeringer er den beste måten å få fart på næringsliv og økonomi igjen. 
-I år må regjeringen virkelig bidra til at hele Nordland kan tas i bruk, mer enn noen gang før, sier han. 

Flere gryteferdige prosjekter 

Mange prosjekter i alle deler av Nordland har ventet på finansiering over lang tid, og Norvoll mener at regjeringen nå må kjenne sin besøkelsestid og investere i framtida for næringslivet og innbyggerne i fylket. 
-The Whale på Andøya står klart, vi har nettopp gitt 55 millioner, og nårStore bilder av hav og skrei med et menneske med ryggen til som ser på. - Klikk for stort bildeSKREI skal bli et opplevelsessentert i Lofoten. LPO-arkitekter   regjeringen også kommer på banen med penger, så gir det store muligheter og optimisme til et kriserammet lokalsamfunn. Det samme gjelder SKREI i Lofoten, som jeg forventer er tilgodesett med de midlene som trengs. Norvoll viser til at kysten er prioritert i den nylige museumsmeldinga, men er tydelig på at dette bare blir store ord, med mindre det følger nok penger med. 

Blått bygg i Bodø

I mange år har Nord universitet arbeidet med et nytt blått bygg i Bodø. Byggeprosjektet vil bli svært viktig for Nord universitets satsing på både hav og helse.  
-Det blå bygget vil sette universitetet i stand til å styrke den marine og helsevitenskapelige kompetansen i hele Nord-Norge. Det er derfor viktig at regjeringen kommer med startbevilgningen til det blå bygget i morgen, sier fylkesrådslederen.  

Veiprosjekt må prioriteres

I Nordland er det også mange veiprosjekt og trafikkfarlige veier som må utbedres. Norvoll mener det er selvsagt at regjeringen skal prioritere en del av disse, og peker spesielt på et prosjekt på Helgeland som må med.   
-Den biten som står igjen på Helgeland sør-prosjektet må åpenbart med. Det vil være helt merkelig om den ikke blir prioritert nå, mener Norvoll.  

Penger til det grønne skiftet i Nordland 

Stortinget vedtok nylig at det skal komme penger til å dekke opp for kostnadene til miljøvennlige hurtigbåter og ferjer langs kysten. Det MÅ regjeringen følge opp, sier fylkesrådslederen.  Ferje - Klikk for stort bildeRegjeringen må følge opp stortingets satsing på grønne ferjer og hurtigbåter, mener fylkesrådslederen Statens vegvesen  
-For Nordland, Norges største ferjefylke, har dette veldig stor betydning. Vi gleder oss til å få på plass grønne alternativ til dagens ferjer og hurtigbåter, og nå er det rette tidspunktet å investere på, for dette kan også bidra til aktivitet i næringslivet og god fart ut av koronakrisen, avslutter Norvoll.