Cookie Consent by TermsFeed Minneord Oddleif Olavsen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Minneord Oddleif Olavsen

Oddleif Olavsen - Klikk for stort bildeOddleif Olavsen Thor-Wiggo Skille Det var med stor sorg vi fikk beskjeden om at tidligere ordfører i Bodø og fylkesråd for utdanning i Nordland, Oddleif Olavsen (H), har gått bort etter kort tids sykeleie, 76 år gammel.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Han var født 9.oktober 1945 i Lofoten hvor han har vært fisker og hvalfanger, men han bodde store deler av livet i Bodø. Her tok han utdanningen sin som lærer, og senere arbeidet han som lærer, undervisningsinspektør og rektor i bodøskolen, før han gikk inn i politikken for fullt.

Oddleif var politisk aktiv gjennom fem ti år, Han satt 16 år i bystyret og var ordfører i Bodø fra 1995-1999, formann i Bodø Høyre fra 1978 og var den lengst sittende fylkesleder i Nordland Høyre og sentralstyret i Høyre fra 1997 til 2010. Han har også hatt en rekke politiske verv i Nordland fylkeskommune hvor han var fylkestingsrepresentant og gruppeleder på fylkestinget for Høyre fra 2003 til 2015, og sist fylkesråd for utdanning fra 2013 til 2015.

Han satt også mange år i KS Kommunesektorens organisasjon sitt hovedstyre der han hadde en nasjonal arena hvor han alltid hadde landsdelsinteresser som sitt hovedbudskap. Gjennom KS satt han i Europapolitisk forum oppnevnt av regjeringen der kommunesektoren og Sametinget er en arena for politisk dialog om aktuelle og relevante europapolitiske saker mellom forvaltningsnivåene. Han var i KS valgkomite så sent som våren 2016. Oddleif var en dreven forhandler, men også en pragmatisk politiker når det behøvdes. Han mottok også KS medalje for fortjenestefull samfunnsansvarlig virksomhet for sin store samfunnsinnsats gjennom så mange år.

Oddleif hadde en naturlig autoritet som gjorde han særdeles egnet som leder hvor han viet store deler av sitt liv til samfunnsbygging og fremmet nordnorske saker. Han var alltid like opptatt av utviklingen i vår region, og om hva som kunne gjøres, for at Nordland kunne få en bedre utvikling. Oddleif var raus og inkluderende, skapte engasjement for at det var mulig å påvirke at Høyre i Nordland hadde en viktig rolle å spille for nordlandssamfunnet.

Oddleif hadde et brennende engasjement for fotballklubben Bodø/Glimt der han var målvakt for Bodø/Glimt i slutten av 1960-årene og begynnelsen av 1970-årene. Han var ofte å møte på Aspmyra og hans tid i fotballklubben var med han hele veien.

Vi lyser fred over hans minne.