Cookie Consent by TermsFeed MS Liv Grannes kom til Helgeland i går - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

MS Liv Grannes kom til Helgeland i går

Ms Liv Grannes - Klikk for stort bildeMs Liv Grannes Brødrene Aa Den nye hurtigbåten MS Liv Grannes kom til Helgeland i går.

MS Liv Grannes ble formelt levert til Nordland fylkeskommune fra Brødrene Aa den 27. april, og umiddelbart overtatt av Torghatten Trafikkselskap som skal drifte hurtigbåten i sambandene Sandnessjøen-Herøy-Gardsøya/Vega-Brønnøysund-Rørøy og Brønnøysund-Sandnessjøen.

- Dette blir et løft for hurtigbåtsambandene mellom Brønnøysund, Vega, Herøy og Sandnessjøen, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen.

 

Et par uker testing

MS Liv Grannes er bygget ved Brødrene Aa i Hyen. Etter prøvekjøring og skal den splitter nye hurtigbåten inn i de to rutene mellom Sandnessjøen og Brønnøysund, som skal betjenes sammen med MS Sigrid Sigurdsdotter, forventes levert i juni.

-Før båten går inn i ordinært drift, skal mannskapet vårt gjøre seg kjent med båten, og kjøre en del prøveturer, forklarer administrerende direktør i Torghatten trafikkselskap,  Stein Andre Herigstad-Olsen.

 

Ulike kaier

Herigstad-Olsen påpeker at alle båter har ulike egenskaper og at det nå skal gjennomføres flere kontrollerte testanløp langs sambandene.
-Vi har god erfaring med anløpene. Men dette handler om å få inn de ulike manøvreringsegenskapene i fingrene. Samtidig tester vi at det fungerer å legge til de ulike kaiene på ulike anløpssteder, påpeker Herigstad-Olsen.

 

Økt kapasitet

Liv Grannes er 30 meter lang, har en servicefart på 26 knop og tar 95 passasjerer. Båten er utstyrt med fremdriftsmotorer fra MAN og har SCR eksosrenseanlegg.

-For å kunne å være mest mulig tilpasset de ulike anløpene og kaiene er det fire gangveier ombord. På begge sider, akter og foran, forteller Lars Endre Gimmestad hos Brødrene Aa.

 

Universell og med gods

Verftet som ligger i Hyen i Vestland fylke har bygd mange av de nye båtene som er i drift langs Nordlandskysten. Også MS Liv Grannes er bygget romslig og med mange vinduer som gjør utsikten upåklagelig. I salongen er det også mulig å kjøre aircondition på varme sommerdager.

-Som bestilt, er båten bygget med lasterom med plass til 6 paller, og er selvsagt universelt utformet. Vi er stolt av å ha løftet standarden på mange av båtene som går på Helgelandskysten, avslutter Lars Endre Gimmestad hos Brødrene Aa

 

Et løft for Helgeland

Som nevnt er Liv Grannes første båt i en serie på to like båter. Neste båt, MS Sigrid Sigurdsdotter er forventet levert i midten av juni.

-Jeg gleder meg virkelig på vegne av folkene som bor langs Helgelandskysten, og som nå får et godt løft i hurtigbåttilbudet mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.