Cookie Consent by TermsFeed Dronelinje kommer - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nå blir det dronelinje!

To menn med en drone - Klikk for stort bilde Andøya Space   - Vi jobber fremdeles med å få en nasjonal linje for dronefag til Andøy, men uansett utfall av det arbeidet starter vi selv opp dronelinja i Andøy fra høsten 2022, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Elin Dahlseng Eide - Klikk for stort bildeElin Dahlseng Eide   Det er et stort behov for dronepiloter innen fagfelt som søk/redning, brann, overvåkning og i Forsvaret. -Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en droneutdanning enn i Andøy, som har arealer og plass til en slik aktivitet og betydelig kompetanse på området, sier Dahlseng Eide.

Fylkestingsrepresentant Kjell Are Johansen fra Andøy som sitter i utdanningskomiteen er glad for at det jobbes frem en  løsning slik at dronefag nå blir et tilbud.  

– Det vil gi et bredere tilbud ved Andøy videregående skole og passer perfekt inn i Kjell-Are Johansen - Klikk for stort bildeKjell-Are Johansen  den teknologiutviklingen som skjer ellers på Andøya nå, med Andøya Space og start på satelittoppskytinger til våren, sier han.