Cookie Consent by TermsFeed Noah årets lærekandidat - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Noah er årets lærekandidat!

Noah Pedersen har vært lærekandidat i institusjonskokkefaget på Brønnøysund videregående skole. Det har han gjort så bra at han er kåret til årets lærekandidat av Yrkesopplæringsnemda i Nordland.

To menn, den ene med et diplom.Foto. - Klikk for stort bildeGeir Myrflott delte ut prisen til Noah Pedersen Trond-Erlend Willassen

Lærebedriften av full av lovord om innsatsen til Noah:
«Han har selv vært elev ved Restaurant og matfag før han startet som lærekandidat i skolens kantine. Kompetanseprøven besto han med glans i mai. Noah har vært en glede å ha med seg på laget da han har møtt opp punklig og virkelig tatt ansvar i jobben. Progresjonen har vært så bra innenfor opplæringsløpet slik at han har fått forlenget løpet og skal prøve seg på ordinært fagbrev etter hvert.

God kundebehandler

«Noah har utviklet seg til å bli en god kundebehandler mot både ansatte og elever. Tilbakemeldinger fra lærere har vært at han alltid hadde en hyggelig kommentar og et smil på lur. Enkelte dager når det har vært sykdom har han drevet kantinen på egen hånd, både med varmat og salatbar. Når det gjelder det faglige har han blitt en super baker og har bidratt til at elevene har fått mer hjemmelaget mat og sluppet så mye halvfabrikat. Noah har også bidratt til hybelmat hver onsdag da det har vært leksehjelp. Der har det vært servert tradisjonsmat fra lokale råvarer slik at elevene har fått smake mange gode retter i løpet av disse to årene. Noah har også vært med på å servere elevene under leksehjelpen.»

Bidratt til trivsel

Han har også bidratt til trivsel for de elevene som er ute i praksis i kantinen. Videre har han disket opp med ulike godbiter innimellom som kaker og bakevarer samt kommet med gode forslag for å øke salget i kantinen, der kom han med at vi kunne ha ukens tilbud som skulle bidra til at ungdommen handlet sunnere produkter i stedet for å gå på butikken», heter det i begrunnelsen fra lærebedriften.

10 000 kroner

Det er Yrkesopplæringsnemda i Nordland som hvert år deler ut Opplæringsprisen. Prisen gis til en lærling som har utmerket seg spesielt i forhold til den innsats som vedkommende har vist gjennom opplæringsløpet, inklusiv fag- / svenneprøven. Lærlingeprisen skal være en ekstra påskjønnelse til en lærling som gjør seg ekstra bemerket ut fra sine faglige interesser og dyktighet for faget. Prisen er en sjekk på 10 000 kroner.