Cookie Consent by TermsFeed Nordland trafikksikker - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nordland er godkjent som Trafikksikker fylkeskommune

Voksen og barn går på en gang og sykkelsti - Klikk for stort bilde Kari Vassbotn - Kommunene i Nordland har generelt gjort et kjempebra sikkerhetsarbeid i flere år, og vært til inspirasjon for andre i hele landet. Derfor er det veldig hyggelig at vi nå også kan gi Nordland fylkeskommune stemplet som Trafikksikker fylkeskommune, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Norge, Harald Heieraas og regionleder Kari Vassbotn.

- Vi er veldig glad og stolt over å ha fått dette kvalitetsstemplet i Nordland fylkeskommune. Det er en anerkjennelse for at trafikksikkerhet er et gjennomgående tema i all vår virksomhet, ikke bare i vår avdeling for transport og infrastruktur, men også innen utdanning, folkehelse, kultur, næring, bygg og planarbeidet, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande. Hun ble tildelt æresbevisningen virtuelt i et Teams-møte fredag.

Der var i tillegg til Sande og Heieraas flere av direktørene for ulike avdelinger i fylkeskommunen til stede, for å gi et innblikk i hvordan trafikksikkerhets-tenking integreres i deres arbeid.

Fylkesråden understreket på møtet hvor viktig trafikksikkerhetsarbeidet er.

- Trafikkulykker rammer ikke bare de som er innblandet og familie/venner. Det rammer hele samfunnet hardt. Derfor har vi et sterkt engasjement i dette. Vi vil mye, men vilje er faktisk ikke nok i denne saken. Skal vi bli mer trafikksikker er vi avhengig av hjelp fra statlige myndigheter. I denne sammenheng er det bevisstgjøringsarbeidet som Trygg Trafikk gjør over hele landet umåtelig viktig, avslutter Sande.

Les mer om Trygg Trafikks Trafikksikker kommune

Fra møtet der Nordland ble utnevnt til Trafikksikker fylkeskommune.