Cookie Consent by TermsFeed NTE kjøper seg inn i SKS – Vi sikrer arvesølvet og felles verdier for nordlendingene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

NTE kjøper seg inn i SKS – Vi sikrer arvesølvet og felles verdier for nordlendingene

Portrett av mann og dame foran sort vegg - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide og nestleder Svein Eggesvik Thor-Wiggo Skille

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide er fornøyd med at NTE nå har kjøpt seg inn i SKS. – Dette styrker kraftbransjen i regionen. Med nærmere en milliard kroner tilført SKS, kan det gjøres betydelige og helt nødvendige utbedringer, poengterer Eide.

Nordland fylkeskommune vil etter emisjonen mellom selskapene, sitte med en eierandel på litt over 11 prosent. Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide mener det er viktig at Nordland fylkeskommune fortsatt er en aktiv forvalter av kraftressursene i regionen.

– Kraftressursene er et felleseie. Når Nordland fylkeskommune er aktivt med som eiere av våre felles verdier som ligger i kraftanleggene, er det nettopp for å kunne høste jevnt og trutt fra overskuddet dette skaper, påpeker fylkesrådsleder Eide.

Demokratisk styring

Fylkesrådets nestleder, Svein Eggesvik er opptatt av at offentlige interesser skal kunne påvirke hvordan kraftressursene brukes.

– Vi har en enorm utvikling og oppbygging av grønn industri i Nordland. En av de viktige grunnfaktorene for denne utviklingen er nettopp kraftressursene. Derfor er det viktig at vi også har en politisk styring av disse verdiene. Slik sikrer vi at utviklingen forvaltes demokratisk, underbygger Eggesvik.

Felles kraftinteresser

Eggesvik påpeker at forvaltning av fellesskapets kraftressurser alltid skaper engasjement i offentligheten.

–  Det er fordi kraftressursene regnes som arvesølvet. Det er verdier som alle nordlendinger eier. I dag er oppkjøpet fullført, og verdiene sikret en god utvikling i mange år framover, underbygger Eggesvik.

Trenger ny fornybar energi

Fylkesrådsleder Eide er fornøyd med at SKS gjennom å få NTE inn på eiersiden, vil styrke sin posisjon som det ledende kraftselskapet i regionen og Nordland.

– Avtalen vil forsterke vår mulighet til å bidra til en positiv grønn industriutvikling i Nordland. Målet er også å tilrettelegge for økt fornybar egenproduksjon og nye kompetansearbeidsplasser, påpeker Eide, og legger til;

– Kraftoverskuddet i nord vil ikke vare alt for lang tid. Vi trenger ny fornybar energi i regionen. Det vil et kraftfullt SKS kunne bidra til, avslutter fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.