Cookie Consent by TermsFeed Ny ferjevår for Kjerringøy - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ny ferjevår for Kjerringøy

Fylkesråd Monika Sande. - Klikk for stort bildeFylkesråd Monika Sande. Trond Erlend Willassen  Det blir en betydelig økning i antall turer i ferjesambandet Festvåg – Misten. Endringen skjer fra 14. februar 2022.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

For vinterruten økes antall daglige avganger mandag til torsdag fra 34 til 40, fredagene fra 34 til 42. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande sier at ønskene fra Kjerringøys befolkning i stor grad innfris.

-På lørdager øker vi fra  24 til 28 avganger og søndager fra 24 til 34 avganger. Det er en betydelig styrking for å hindre at helgetrafikken skaper unødig lange køer, påpeker Sande.

Ikke nattavgang

Fylkesråden er klar over at befolkningen ønsker enda senere avganger på kveldene, i tillegg til kapasitetsøkningen det nå legges opp til.

-Enda senere avganger er ikke mulig å få til med det antall skift som det er lagt opp til. Dette på grunn av hviletidsbestemmelsene – som igjen ligger til grunn for både sikkerhetshensyn og for å gi ansatte skikkelige arbeidsvilkår, påpeker Sande.

Ytterligere økning i sommer

Fylkesråden kan imidlertid glede de reisende med at man også styrker sambandet enda mer i helgene i sommerperioden – ut over den økte frekvensen man bruker å sette inn i sommermånedene.

-I sommerruten som nå vil gjelde i perioden 21.06 til 15.08, blir det samme antall avganger mandag til torsdag. Men på fredagene øker antall avganger fra 42 til 50, på lørdagene fra 28 til 38 avganger og søndag fra 28 til 44 avganger, avslutter fylkesråd Monika Sande.