Cookie Consent by TermsFeed Nye billettløsninger om bord i bussene på Ytre Helgeland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nye billettløsninger om bord i bussene på Ytre Helgeland

Kvinne i lys grønn blazerjakke viser fram en app på telefonen - Klikk for stort bildeMarthe Andersen viser fornøyd fram den nye appen Reis. Isabell Grønnslett

Fra og med 1.april blir det nytt billettsystem om bord i bussene. Dette medfører noen endringer for de reisende.

Nordland fylkeskommunen har satt i gang et stort arbeid for å utvikle mer fremtidsrettede tjenester. I bussene monteres det systemer som sikrer at vi kan rulle ut nye betalingsløsninger.

De reisende vil fremdeles kunne kjøpe billett om bord, men verdikortene avvikles og gjenstående sum på ditt verdikort får du refundert ved å fylle ut skjema som ligger på vår nettside Reis Nordland, sier faggruppeleder for salg og markedsutvikling, Marthe Andersen.

Ny app

Nordland fylkeskommune har nylig lansert ruteinformasjon og betaling i en og samme app – Reis. I denne appen kan man kjøpe bussbillett i første omgang, og etter hvert vil det også være mulighet til å kjøpe hurtigbåtbillett i samme app. 

Vi anbefaler at appen benyttes for kjøp av billetter. I appen ligger også reiseinformasjon, og du vil etter hvert også kunne se hvor bussen er i sanntid, i kartfunksjonen i appen. Appen kombinerer reiseplanlegging med billettkjøp, og er etterspurt av de reisende i Nordland. Dette vil bidra til en enklere reise, forklarer Andersen.

HentMeg

Det er en ny kontrakt for bussdriften på Helgeland som nå starter opp 1. april. I Sandnessjøen avvikles den ordinære bybussen, rett og slett fordi belegget er svært lavt og vi ønsker å gjøre endringer for å få flere til å reise kollektivt. I stedet innføres HentMeg - en fleksibel ordning der passasjerene kan fraktes "fra dør til dør".

– HentMeg blir det nye bybusstilbud i Sandnessjøen sentrum. Dette er et tilbud som har vært testet ut i Bodø på ruter med lavt belegg, og for reisende som gjerne trenger mer tilrettelagt transport. Det er en mye mer fleksibel måte å reise på. Vi er spent på responsen, sier Andersen.

HentMeg vil kjøres mandag-fredag i tiden 09.00-14.00 og kl. 16.00-20.00 og lørdager kl. 09.00-15.00.

Morgendagens løsninger

Også fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande er fornøyd med at Nordland fylkeskommune ligger i front når nye løsninger utvikles.

Nordland fylkeskommune jobber kontinuerlig for å tilrettelegge for et godt, hensiktsmessig, og miljøvennlig kollektivtilbud i hele Nordland. Når vi nå utvikler våre salgsløsninger i en ny app, gjør vi dette i samarbeid med Entur og andre fylkeskommuner. På denne måten sikrer vi både at felleskapets ressurser blir benyttet på en hensiktsmessig måte, og vi sikrer en mer effektiv drift og utvikling av våre salgsløsninger. Til det beste for innbyggerne og øvrig reisende i Nordland, sier Sande.