Cookie Consent by TermsFeed Nye rutiner etter funn av kameraer - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nye rutiner etter funn av kameraer

Moderne skolebygg, inngangsparti, utearealer.  - Klikk for stort bilde Trond Erlend Willassen

Nordland fylkeskommune vil få på plass nye rutiner etter at det i vinterferien ble funnet videokameraer i taket på seks handicaptoaletter på Hadsel videregående skole.
 

Videokameraene var godt kamuflert, men ble likevel oppdaget av personell ved skolen på torsdag sist uke. Nå ønsker fungerende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Geir Hareide Hansen, å se på rutiner for å forebygge slike hendelser i fremtiden.
–Teknologien har kommet så langt at et kamera kan skjules i praktisk talt hva som helst. Det viktigste vi kan gjøre, er derfor å ha øyne og ører til stede med tanke på unormale ting i hverdagen. Så vil jevne rutiner for å sjekke lokaler komme som et tillegg. Det bør også virke avskrekkende på dem som eventuelt går med tanker om å utøve slik kriminalitet, sier han.

Økt bevissthet

Denne hendelsen har gjort noe med bevisstheten i fylkeskommunen, mener Hansen. I dag og i går ble alle videregående skolebygg i Nordland gjennomsøkt, heldigvis uten flere funn. Likevel påpeker han at det aldri vil være mulig å sikre seg fullt og helt mot slik kriminalitet.
–Vi står midt i en digital utvikling som gjør det meste mulig. Vi har langt fra sett alt enda, og vi vet ikke alltid hva vi står opp mot. Likevel skal vi ta med oss denne hendelsen, få på plass nye rutiner for jevnlig sjekk, og så være enda mer bevisste på slike problemstillinger i hverdagen. Elevene våre er tross alt framtida vår. Da må vi sørge for at de er så trygge som mulig i skolehverdagen, sier Hansen.

Tar også kontakt med tidligere elever

Det er uklart hvor lenge kameraene på Hadsel videregående skole kan ha vært på toalettene før de ble oppdaget, men de var så godt skjult at det er sannsynlig at de kan ha stått der over litt tid. Derfor blir også avgangselevene fra i fjor kontaktet med tilbud om informasjon og noen å snakke med.
–Det har blitt gjort en stor jobb ved skolen for å ivareta alle elever, ansatte og andre besøkende og leietakere som kan ha vært innom disse toalettene den siste tiden. Vi tar ingen risiko, og derfor tar vi også kontakt med avgangselevene fra 2022, for å gi dem tilsvarende tilbud, sier Hansen. Saken ble meldt til politiet i går formiddag, og spørsmål om etterforskningen må rettes til politiet. Det er opprettet et eget nettområde på
https://hadsel.vgs.no/ der oppdatert informasjon om hendelsen legges ut til alle som kan være berørte.