Cookie Consent by TermsFeed Øker ferjeavganger til Sør-Arnøy - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Øker ferjeavganger til Sør-Arnøy

Portrettbilde av Bent-Joacim Bentzen - Klikk for stort bildeBent-Joacim Bentzen - fylkeråd for transport og infrastruktur Nordland fylkeskommune Med firedobling av kapasiteten for lakseslakting ved N-950, er det behov for økt tilbud på ferjene til og fra Sør-Arnøy. Fra 1. september øker Nordland fylkeskommune ferjekapasiteten med femten avganger i uka.

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen er glad for å kunne imøtekomme N-950 sine behov for flere ferjeavganger når produksjonen nå økes betydelig ved lakseslakteriet. På hverdagene betyr dette en kapasitet på 245 personbiler eller 28 vogntog. Lørdag og søndag er kapasiteten på 175 personbiler eller 20 vogntog hver av dagene.

– Vi er opptatt av å legge til rette for næringsliv i hele Nordland. Nå øker antall avganger fra Sør-Arnøy i ukedagene fra fem til syv, fra to til fem på lørdagene og fra tre til fem på søndagene. Dette for å ha tilstrekkelig kapasitet for den økte laksetransporten.

 

Styrker samfunnet

Bentzen påpeker at dette selvsagt også vil bedre reisemulighetene for de øvrige reisende til og fra Sør-Arnøy.

– Fylkesrådet ønsker livskraftige samfunn i hele Nordland. Dette er jo en styrking av livsvilkårene, og mulighet for å drive næring på Sør-Arnøy, understreker Bentzen.

 

Vil se på hele tilbudet

Anbudet som lyses ut for tilleggsproduksjonen vil gå til 31. januar 2024, med mulighet for forlengelse inntil et år.

– Dette samkjøres med det eksisterende anbudet, slik at når vi lyser ut et nytt anbud, så vil det bli sett i sammenheng med all trafikk til og fra Arnøyene, også passasjertrafikk, og vi vil avklare mulighetene for direkteferje til Bodø, sier Bentzen.

 

Vurderer direkteferje

Både lakseslakteriet og lokalutvalget har ytret ønske om direkteferje til Bodø. Dette lover Bentzen vil bli vurdert når nytt anbud skal på plass etter 2024.

– Det er mange momenter som spiller inn og vi har behov for mer tid til å få gjort nødvendige avklaringer. Nå har vi tid til å vurdere om man kan få på plass et nullutslippsalternativ, og eventuelt finne løsninger på kaikapasitet i Bodø som er noe av det som må avklares. Ferjekaien i Bodø er liggested for Vestfjordferjene, så dette må i så fall koordineres. Men alle disse momentene vil som sagt bli vurdert i neste utlysing og økningen i fergeproduksjon gjøres for å imøtekomme næringslivets behov, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.