Cookie Consent by TermsFeed Øker frekvensen på sambandet mellom Igerøy og Tjøtta - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Øker frekvensen på sambandet mellom Igerøy og Tjøtta

Portrett av smilende dame, hvit bakgrunn, svart genser og grønt skjerf. - Klikk for stort bildeFylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande. Thor-Wiggo Skille

Torghatten Midt AS vant anbudet om å drifte fergesambandene Horn – Andalsvåg, Horn – Igerøy og Igerøy – Tjøtta. – Vi øker produksjonen på den måten at dagens fredagsproduksjon innføres flere dager i uka, sier en fornøyd fylkesråd Monika Sande.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

I det nye anbudet for fergesambandene Horn – Andalsvåg, Horn – Igerøy og Igerøy – Tjøtta, ble det lyst ut to ulike ruteplaner. Ett alternativ er en videreføring av dagens produksjon, mens alternativ to er en utvidelse av ruteproduksjonen på sambandet Igerøy - Tjøtta.

– Nordland fylkeskommune har gjennomført en dialogkonferanse med kommunene i ruteområdet. Et av ønskene som fremkom fra Vega kommune var ønske om økt produksjon på sambandet Igerøy – Tjøtta. Dette ønsket imøtekommes og vi går for alternativ to, altså en utvidelse av rutene på Igerøy – Tjøtta, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Utvidelse i stramme tider

Monika Sande mener at økningen av ruteproduksjonen mellom Igerøy og Tjøtta vil være en velkommen nyhet for de som reiser til og fra Vega. Blant annet fordi det gir flere reisemuligheter med bil til sykehus i Sandnessjøen, og ikke minst fordi Vega er stor på landbruk og slaktedyr.

– En utvidelse har kanskje ikke vært oppfattet som den vanlige fylkeskommunale klangen i tider med stramme budsjetter og innsparinger på ulike samferdselsløsninger. Derfor er vi veldig glad for å kunne tilby økt fleksibilitet for passasjerene våre. Og med stor andel næringstransport knyttet til landbruket, vil dette eksempelvis gi bedre forbindelser til meieriet i Sandnessjøen og slakteriet på Bjerka, underbygger Sande.

For fastboende og økt reiseliv

Den økte ruteproduksjonen vil gjøre det enklere å planlegge reiser til og fra øyene, og vil gi bedre tilgang til offentlig transport for de som bor i området. Men vil i tillegg øke tilbudet og mulighetene for turister og besøkende som vil oppleve de vakre og unike omgivelsene i Vega kommune.

– Torghatten har lang erfaring med å levere pålitelige og effektive transporttjenester i Nordland. Økt frekvens vil bedre den samla offentlige transporten i regionen. Og dermed økte muligheter for å oppleve alt det vakre Nordland har å tilby, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Anbudet Horn – Andalsvåg, Horn – Igerøy og Igerøy – Tjøtta har en årlig kostnadsramme på 104,5 millioner 2023-kroner. Anbudet starter 1. juli 2023 og går til 30. juni 2026.