Cookie Consent by TermsFeed Planen klar for ny videregående skole - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Planen klar for ny videregående skole

Illustrasjon av stort, mørkt skolebygg med mange trær på utsiden. Gress på taket på det ene bygget. - Klikk for stort bildeIllustrasjon av nye Mosjøen vgs Illustrasjon: Stein Hamre arkitektkontor I dag ble det klart hva den nye videregående skolen i Mosjøen skal inneholde. Planene for det som skal bli en av Norges mest moderne videregående skoler har per i dag en prislapp på 1,16 milliarder kroner.
-Dette er en merkedag for både Vefsn og for fylkeskommunen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.   

Med den nye skolen blir studiestedene Kippermoen, sentrum og MRK-Senteret slått sammen og lagt til den gamle ungdomsskoletomten på Kippermoen. Studiested Marka og Hattfjelldal skal fremdeles være der de er i dag. Fylkesråden er storfornøyd med at planene endelig er i boks.
– Jeg er skikkelig glad for at planen for hvordan skolen skal brukes endelig er på plass. Veldig mange hensyn må tas, og nå får vi en skole som er laget for fremtiden. Den blir tilrettelagt for alle elevgrupper og ansatte, med universell utforming og moderne lokaler som skal skape trivsel og god læring, sier Eide.

Skole for fremtiden

Gjennom de siste 15 årene har Nordland fylkeskommune bygget nye og moderne skolebygg over hele fylket. Nå erPortrett av kvinne med langt, blondt hår, rød draktjakke med pins på slaget, og svart topp. - Klikk for stort bildeUtdanningsråd Elin Dahlseng Eide presenterer planene for nye Mosjøen videregående skole. Nordland fylkeskommune    det Mosjøen sin tur. Arealet på den nye skolen blir så stort som 14.445 kvadratmeter og kan romme inntil 635 elever i perioden frem til 2040 dersom all plass blir utnyttet. Elevtallsberegningene er per i dag på 530 elever i 2040. Det skal også være kapasitet til voksne elever, karrieresenter, sykehusopplæring og kurs- og kompetansebygging ved skolen.
– Vi vet at det vil skje endringer i den videregående opplæringen i årene som kommer. Vi utvikler utdanningstilbudet vårt enda mer i dialog med næringslivet i Nordland, vi vet at kompetanseutvikling for voksne blir viktigere med mye ny, grønn industri som etablerer seg i Nordland, og fylket vårt skal være lengst fremme i denne utviklingen. Nye Mosjøen videregående skole er en sentral brikke i dette puslespillet, påpeker Eide.

Byggestart

Endelig dato for første spadetak på Kippermoen er ikke bestemt, men at arealplanen er på plass er en viktig milepæl som betyr at det ikke er altfor lenge før byggingen er i gang.
– Ja, nå handler det om å få på plass avtaler og noen flere detaljer før vi starter byggingen. Dette blir en av Norges mest moderne skoler, og elever og ansatte kommer til å få en helt ny hverdag, tror Eide, som også sier at byggeprosjektet har lagt til rette for en utvidelse av skolen dersom behovene skulle endre seg.
– Å drive en videregående skole består i stor grad av å spå behovene som vil oppstå i fremtiden. Noe er enkelt å forutse, noe er veldig vanskelig. Her har vi tatt høyde for begge deler, med stor grad av fleksibilitet, konkluderer utdanningsråden.  

Innhold i nye Mosjøen videregående skole

De planlagte utdanningsprogrammene og antall klasser som per i dag er lagt inn i areal- og funksjonsplanen på nye Mosjøen videregående skole
Innhold i nye Mosjøen videregående skole
UTDANNINGSPROGRAM NIVÅ PROGRAMOMRÅDER ELEVPLASSER Ant. klasser
Studiespesialisering (SS) VG1 Studiespesialisering                                            60 2
VG2 Språk, samfunnsfag og økonomi 30 1
VG2 Realfag 30 1
VG3 Språk, samfunnsfag og økonomi 30 1
VG3 Realfag 30 1
Påbygging (PB) VG3 Påbygging 90 3
Idrettsfag (ID) VG1 Idrettsfag 27 1
VG2 Idrettsfag 27 1
VG3 Idrettsfag 27 1
Musikk, dans og drama (MDD) VG1 MDD 15 1
VG2 Musikk 15 1
VG3 Musikk 15 1
Bygg- og anleggsteknikk (BA) VG1 Bygg- og anleggsteknikk                                  15 1
VG2 Byggteknikk 15 1
Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE) VG1 Frisør, blomst, interiør og eksponeringsdesign 15 1
VG2 Frisør 15 1
Elektro og datateknologi (ELE) VG1 Elektro og datateknologi 15 1
VG2 Automatisering
VG2 Elenergi og ekom 15 1
Helse- og oppvekstfag (HO) VG1 Helse og oppvekstfag 45 3
VG2 Barne- og ungdomsarbeiderfag 15 1
VG2 Helsearbeiderfag 15 1
Teknologi og industrifag (TIF) VG1 Teknologi og industrifag 45 3
VG2 Industriteknologi 30 2
VG2 Kjemiprosess- og laboratoriefag 15 1
Spesialtilpasset opplæring (AO)   12  
Spesialtilpasset opplfunksj.h. base   2  
SUM ELEVPLASSER i ny skole Kippermoen Skolen er prosjektert for 635 elevplasser for rettighetselever 635 32