Cookie Consent by TermsFeed Querini-operaen skal fremføres i Venezia - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Querini-operaen skal fremføres i Venezia

Dame og mann  med snøkledde fjell og fjord bakgrunnen - Klikk for stort bildeFylkesråd Linda Helén Haukland og fylkesråd Christian Torset er svært fornøyd med at Quirinioperaen nå vil bli satt opp i Venezia. Nordland fylkeskommune

Nordland fylkeskommune går nå inn med en betydelig økonomisk støtte på tre millioner kroner til gjennomføringen av prosjektet Querinioperaen i Venezia.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Gjennomføringen av Querinioperaen i Venezia er et internasjonalt kulturprosjekt som tar sikte på å formidle norsk kunst og kultur av høy kvalitet til et internasjonalt publikum. Rammen for operaen er den dramatiske historien rundt Pietro Querinis skipforlis utenfor Røst. Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset, uttrykker sin begeistring for prosjektet

– Det er en fantastisk mulighet å få vist fram Nordlands kultur til et internasjonalt publikum. Dette prosjektet er et flott eksempel på hvordan kultur og næring kan samarbeide for å skape noe unikt og verdifullt.

Kulturnæring

Også fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland er stolt over å støtte Querinioperaen.

– Vi tror oppriktig at dette kan skape ringvirkninger som vil komme hele Nordland til gode, sier Haukland som legger til at man ønsker å bygge oppunder kulturnæringene i Nordland, sier en fornøyd Haukland.

Næringsvei for tørrfisk

Prosjektet involverer en imponerende gruppe på 60 frivillige i alderen 5-72 år, samt 30 profesjonelle solister og

To kvinner skåler og holder opp et teppe fra Venezia - Klikk for stort bildeOperasjef Hildegunn Pettersen og ordfører på Røst, Elisabeth Mikalsen skåler med Mozell for å feire at forestilling i Venezia blir en realitet. Røst kommune

musikere. I slutten av oktober 2023, vil de vil reise til Venezia for å fremføre operaforestillingen Querini i Pietro Querinis hjemby. Ordfører på Røst, Elisabeth Mikalsen, er glad for at man nå endelig får mulighet til å ta operaen ut i verden. Men ikke minst fordi dette vil knytte Røst og Veneto enda tettere sammen.

– Dette handler både om kultur og folk-til-folk-samarbeid. Men kanskje aller mest om en viktig eksportnæring, der Nord-Italia er en av våre viktigste kunder for tørrfisken vi produserer på Røst og i Lofoten. En næring som har lange tradisjoner, og som skal fortsette også for fremtiden, sier Mikalsen.

Viktig for Nordlands kulturnæring

Mikalsen påpeker at støtten fra Nordland fylkeskommune har vært helt avgjørende og en utløsende faktor for å komme i mål med det ambisiøse prosjektet. Og legger til at hun opplever at dette også er en enorm anerkjennelse av arbeidet som veldig mange på Røst har lagt mye arbeid i over lang tid.
– Dette gir oss virkelig inspirasjon og motivasjon til å stå på videre. At Nordland fylkeskommune er så tydelig gjennom deres støtte, viser også omverden hvor viktig dette prosjektet er for hele Nordlands kulturnæring. Det gjør oss veldig stolte av hva vi sammen får til her ute i havgapet, sier Mikalsen.

Bodø2024

Musikken til librettoen som skal fremføres er komponert av Henning Sommerro. Ragnar Olsen har skrevet librettoen. Nå skal denne oversettes til både engelsk og italiensk, før den skal framføres i samarbeid med Arktisk Filharmoni. I et nedlagt skipsverft i hjertet av Venezia, skal Querinioperaen møte det venetianske publikum i Pietro Querinis hjemby.

– På lang sikt har Querinioperaen potensiale til å skape videreutvikling av både kultur- og næringsaktiviteter i Venezia og i Veneto-regionen. De lokale aktørene på Røst, ser også på muligheten for å skape lignende arenaer i Bodø i 2024, og å bruke den planlagte kulturarvruta Via Querinissima for å skape årlige arenaer til internasjonal samhandling mellom kultur og næring, legger fylkesråd Torset til.

Opera med høy verdi

– Dette er et spennende og ambisiøst prosjekt som vil bidra til å styrke Nordlands posisjon som en region med høy kulturell og økonomisk verdi, som er verd å vise fram også ute i Europa. Vi gleder oss til å følge med på utviklingen av Querinioperaen og se hvordan dette kan skape positive ringvirkninger for hele regionen, avslutter fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland.

Les mer om Querinioperaen på deres egen nettside