Cookie Consent by TermsFeed samisk på fauske - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Samiske dager på Fauske

Fra Samisk uke 2021 i Bodø. Susanne Forsland Fylkesrådsleder Tomas Norvoll bevilger 200 000 kroner til å gjennomføre samiske dager på Fauske til vinteren.

- Det at Fauske kommune ønsker å arrangere samisk dager og markere 6. februar er positivt, både for den samiske befolkningen og Fauskes befolkning generelt. Synliggjøringen av den samiske kulturen i Fauske og det å skape samisk møteplasser er viktige bidrag til en forståelse at vi lever i et flerkulturelt samfunn, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

De samiske dagene i Fauske arrangeres i perioden 2.- 6. februar neste år. Samefolkets dag 6. februar blir naturlig nok også feiret og markert. Det er Fauske kommune i samarbeid med Nordlandsmuseet, Fauske bibliotek, skolene i Fauske, barnehagene i Fauske og Fauske kirke som i samarbeid skal gi de samiske dagene innhold.