Cookie Consent by TermsFeed Satser på Bymuseet i Bodø - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Satser på Bymuseet i Bodø

Kirsti Saxi - Klikk for stort bildeKirsti Saxi Thor-Wiggo Skille Fylkesrådet setter av 7,85 millioner kroner, og skal sammen med Bodø kommune oppgradere det ærverdige museet i Bodø sentrum.

- Det aller viktigste er at den gamle museumsbygningen vil bli universelt utformet, og dermed vil bli tilgjengelig for alle, påpeker fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi.

120 års historie

Bymuseet i Bodø ble oppført for museumsformål i 1903 og har blitt brukt til denne funksjonen i godt over et århundre. Bygningen er et nasjonalt viktig kulturminne og er fredet etter kulturminneloven.

- I tillegg til at bygningen vil bli tilgjengelig for alle, vil den selvsagt få et nødvendig løft. Det er en slitt bygning som absolutt trenger å framstå som det praktbygget det er, men også oppgradert rent teknisk, sier Saxi.

Betydelige behov

Stiftelsen Nordlandsmuseet planlegger å gjennomføre nødvendige fornyingstiltak for å kunne fortsette museumsdriften i bygget. Prosjektet har fått støtte fra Bodø Kommune, og Nordlandsmuseet har søkt fylkeskommunen om 7.850.000 kroner, som utgjør 1/3 av samlet kostnad.

- Dette er i tråd med vanlig fordeling i slike saker mellom lokal, regional og nasjonale myndigheter. Og vi forutsetter at også nasjonale myndigheter stiller med sin del, påpeker Saxi.

En Kulturpark i sentrum

Fylkesråd Saxi minner om at i tillegg til at Bymuseet nå vil få et skikkelig løft, skal Nordnorsk Kunstmuseum etableres i Postgården, rett på andre siden av Rådhusparken i Bodø.

- Dette vil være med å revitalisere det gamle kulturkvartalet i Bodø sentrum - midt i hjertet av fylkeshovedstaden, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.