Cookie Consent by TermsFeed ser fram til å møtes - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ser fram til å møtes

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. Susanne Forsland   - Jeg gleder meg til å kunne samle fylkestinget til et vanlig fysisk møte igjen etter koronaen. Digitale møter er vel og bra, men jeg har savnet å kunne se mine politikerkolleger «live» og ikke gjennom en dataskjerm, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

I neste uke – 18.-20.oktober – holder fylkestinget i Nordland sin fjerde samling i 2021. Møtet skal arrangeres på Thon hotell i Svolvær. Etter en lang periode i pandemiens grep, er tiden nå kommet for fylkespolitikerne til å møtes face to face.

- Jeg ser virkelig fram til å dra til Lofoten og kunne lede et «normalt» fylkestingsmøte igjen. Selv om vi har klart å gjennomføre møtene i 2021 elektronisk på en bra måte, er det ingen tvil om hvilken omgangsform jeg foretrekker i møtesammenheng, sier fylkesordføreren.

Konverteringsterapi og hurtigbåter

Kari Anne Bøkestad Andreassen trekker spesielt fram fire viktige saker, som hun tror vil kunne skape god debatt blant fylkestingets medlemmer:

Strategi mot ungt utenforskap

Høring - Regulering av konverteringsterapi

 Korrespondansepunkt for hurtigbåtruter på Helgeland

Verneplan for skog på statsgrunn i Hattfjelldal, Grane, Vefsn og Hemnes

Kraft og kompetanse uten utløpsdato

Fylkesordføreren nevner også to interessante redegjørelser fra fylkesrådet

  • Kraft i det grønne skiftet – av fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland og
  • Kompetanse og utdanning - uten utløpsdato ! – av fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

- Fylkestingets tematime vil denne gang handle om reiseliv og her er det Destinasjon Lofoten som skal holde innlegg.

Prisutdelinger

- Det vil ellers være utdeling av to viktige priser under møtet i Svolvær, henholdsvis Opplæringsprisen (fra Yrkesopplæringsnemda) og Døråpneren 2020. Det er en god tradisjon at hele fylkestingsforsamlingen får ta del når  de som har gjort en spesielt god innsats i Nordland på ulike områder blir hedret, sier fylkesordføreren.

Se saksoversikt for fylkestinget
Se program for møtet