Cookie Consent by TermsFeed new amigos på lulesamisk - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Snart kommer New Amigos på lulesamisk!

Maria Hernes på Stormen samiske senter i Bodø. - Klikk for stort bildeMaria Hernes på Stormen samiske senter i Bodø. Fylkesrådet bevilger 200 000 kroner til ferdigstilling og produksjon av brettspillet New Amigos på lulesamisk. - Det er viktig å tilrettelegge for utvikling av ulike læringsverktøy for samisk språk. At brettspillet New Amigos nå vil komme i en lulesamisk versjon er meget positiv, både for de som driver med samiskopplæring og for dem som gjerne vil lære seg språket, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nordland fylkeskommune har mål om strategisk språkrettet arbeid for å bevare og videreutvikle de samiske språkene.

- Dette prosjektet vil bidra inn i dette målrettede arbeidet. Det er positivt at Stormen samiske senter i Bodø har tatt initiativ til å utvikle lavterskel-spillet New Amigos til lulesamisk, særlig med bakgrunn i å legge til rette for gode språkaktiviteter og nye måter å lære lulesamisk på, sier Norvoll. Han legger til at siden spillet finnes på både sørsamisk-norsk og nordsamisk-norsk, er det naturlig å utvikle en lulesamisk-norsk variant også.

Språkspillet New Amigos utgjør en annerledes læremåte enn tradisjonelle språkkurs og bøker, noe som vil kunne øke interesse for språklæring blant flere. Det vil også kunne bidra til å ufarliggjøre språklæring, noe som er særlig relevant i forbindelse med de samiske språkene som har en historie med skam og fortrenging.

Det åpner for språkaktivitet som det er lav terskel for både å delta på og organisere, da man ikke trenger en språkarbeider eller språkkyndig for å kunne bruke spillet.

Stormen samiske senter i Bodø har tidligere fått tilskudd fra Nordland fylkeskommune på kr 250 000,- til del 1 av utvikling og oversetting av spillet New Amigos. Det de nå søker om tilskudd til er produksjon av det ferdige brettspillet.

Det vil i første omgang produseres 500 brettspill. Spillene vil være ferdig produsert og lagt ut for salg i løpet av våren.